Női kosárlabda Euroliga

Hazai pályán kapott 106 pontot a Győr a Galatasaraytól

  • MTI

A Győr csütörtökön sima vereséget szenvedett hazai pályán a világ legjobbjának tartott Diana Taurasi vezette török Galatasaraytól a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

Az 1/2-es mérleggel álló, újonc Győr azt az eddig hibátlan Galatasarayt fogadta az Egyetemi Csarnokban, amelyben a világ jelenlegi legjobb játékosának tartott Diana Taurasi is pattogtat: az olimpiai és világbajnok amerikai sztár elképesztő pályafutása során nyert már Euroligát és tengerentúli (WNBA) bajnoki címet is. Füzy Ákos csapatából ugyanakkor hiányzott a nemrég igazolt, szintén amerikai válogatott Renee Montgomery, akivel fegyelmi okokból szombaton szerződést bontott a klub.

A találkozó elején - az erőviszonyoknak megfelelően - a törökök 11-2-re elhúztak, ám a Győr a válogatott kerettag Rasheed Rita révén felzárkózott, a nyitónegyed mégis 14-24-gyel ért véget. A folytatásban állandósult az isztambuli fölény, és bár Taurasi az első 20 percben csak négy pontig jutott, a félidőben 30-52 volt az állás. A túloldalon a spanyol válogatott Alba Torrens ekkor már 19 pontnál tartott.

Fordulás után 30 pont fölé nőtt a különbség, ezzel eldőlt a meccs, a vendégeknél Taurasi és a szintén amerikai Tina Charles is rákapcsolt. Füzy Ákos együttesében főként Rasheed és a horvát Iva Ciglar dobta a kosarakat, ám a távolságot csökkenteni már nem sikerült. Az utolsó szakaszban Taurasi szórta a pontokat - végül 24-nél állt meg -, a győriek pedig ugyan faragtak a hátrányból, de a sima vereséget nem tudták elkerülni.

Az 1/3-as mérleggel álló magyar csapat jövő szerdán a litván Kaunashoz látogat.

Női kosárlabda Euroliga
A csoport, 4. forduló
UNI SEAT Győr-Galatasaray (török) 82-106 (14-24, 16-28, 23-27, 29-27)
a magyar csapat legjobb dobói: Simon 18, Ciglar 18, Nagy 17, Rasheed 16