Európa Liga

Először nyert a Lazio, először kapott ki a Sporting - videó

A D csoport mindkét mérkőzésén hazai győzelem született az Európa Liga negyedik fordulójában. A Lazio a Zürichet, a Vaslui a Sportingot verte 1-0-ra.

A Lazio és a Zürich mérkőzésének első félideje nem sikerült túlságosan izgalmasra, noha mindkét csapat korán megpróbálkozott a gólszerzéssel. A svájciaktól Chikhaoui lövését kellett védenie Marchettinek, az olaszoktól pedig Sculli fejese és Cana lövése is veszélyesre sikerült még az első tíz percben.

A folytatásban azonban a középpályán birkózott a két együttes, amiből inkább a Zürich jött ki jól. Mehmedi révén kétszer is közel kerültek a Sasok kapujához, azonban a vendégek támadójának mindkét próbálkozását blokkolták a hazai védők. A legnagyobb helyzetnek így Kloséé mondható a 32. percből, a német támadó három védőn cselezte magát át a jobb oldalról indulva, végül becsúszva tudott szögletre menteni előle az utolsó ember.

Két perccel később Lulic még egy távoli lövéssel próbálkozott, de Leoni szépen ütötte ki a labdát.

Christian Brocchi örül csapattársaival a góljának a Lazio-Zürcih Európa Liga-mérkőzésen 2011 novemberében

A második félidőben aztán Brocchi beállításával nagyot húzott Edy Reja, a Lazio vezetőedzője, a rutinos középpályás ugyanis stabilitást adott csapatának a mezőnyjátékban, és egy Teixeirán megpattanó lövéssel a 62. percben a vezetést is megszerezte. (1-0)

Eleinte nem tudott mit kezdeni a helyzettel a Zürich, és a hajrában már hiába került fölénybe a vendégcsapat, az egyenlítés nem jött össze nekik, és ezzel eldőlt, hogy az egymás elleni eredmények miatt nem előzhetik már meg az olaszokat, így nem juthatnak tovább a csoportkörből.

A D csoport másik mérkőzésén a forduló előtt három győzelemmel, és így mindenki előtt hétpontos előnnyel álló portugál Sporting kifejezetten rosszul kezdett a román Vaslui otthonában. A hazaiak sok helyzetet tudtak kialakítani az első félórában, és Zmeu révén a 30. percben meg is szerezték a vezetést. (1-0)

Az első félidő folytatásában már a vendégek is megvillantottak valamit a tudásukból, de a szünet után újra a Vaslui került fölénybe, és szinte állandóan védekezésre kényszerítette ellenfelét. Végül a győzelem is összejött a hazaiaknak, akik így tartják a lépést a Lazióval, és még komoly esélyük van a továbbjutásra. 

Európa Liga
D csoport, 4. forduló
Vaslui (román)-Sporting Lisboa (portugál) 1-0 (1-0)
gólszerző: Zmeu (30.)
Lazio (olasz)-FC Zürich (svájci) 1-0 (0-0)
gólszerző: Brocchi (62.)