Forma-1

Egyelőre maradt a 2012-es versenynaptárban a Bahreini és a Koreai Nagydíj

Noha még két verseny hátra van az idei Formula 1-es világbajnokságból, csütörtökön a sportág Világtanácsának genfi tanácskozásán nagyon sok vitás kérdésben döntés született a 2012-es szezont illetően. Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke a Világtanács tagjaként részt vett a ülésen, és elmondta, egyelőre a versenynaptárban maradt a Bahreini és a Koreai Nagydíj, valamint engedélyezték jövőre a névváltoztatást három istállónak. Több kérdésben – Q3-as szabályok, illetve a kipufogógáz újrahasznosítása – elhalasztották a döntést.

A Formula 1 résztvevőinek és szerelmeseinek tekintete csütörtök délelőtt egyértelműen Genf felé irányult, ahol a sportág Világtanácsa ülésezett. A megbeszélésen több olyan kérdésben döntés született, ami a jövő évi szezont illeti.

„Számos kérdésben megállapodásra jutottunk, így például elfogadtuk a három csapat névváltoztatási kérelmét, így jövőre a Lotus-Renault Lotusként, a Team Lotus Caterhamként, míg a Virgin Marussiaként fog rajthoz állni. Egyelőre a versenynaptárban maradt a Bahreini és a Koreai Nagydíj, ám végleges döntés decemberben várható” – fogalmazott Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.

Az F1 Világtanács magyar tagja elmondta, a Q3-as szabálymódosításhoz nem tartották elegendőnek, hogy a Pirelli a kvalifikáció harmadik szakaszába jutó csapatoknak egy plusz garnitúra abroncsot adjon, mivel a jelenleg érvényben lévő szabályok lehetőséget adnak arra, hogy egy pilóta ne teljesítsen mért kört a Q3-ban, így itt további egyeztetések szükségesek.

„Az FIA Technikai Bizottsága mindenképpen szeretné eltörölni a kipufogógázok újrahasznosítását, míg az élcsapatok ezzel nem értenek egyet. Mivel ebben az esetben konszenzusra van szükség a szabálymódosításhoz, további megbeszélések várhatóak ez ügyben az Abu Dzabi Nagydíj ideje alatt” – sorolta Frank Tamás.

A Hungaroring Sport Zrt. alelnöke azt is elárulta, hogy az idei pontrendszer a következő szezonra is megmarad, ugyanakkor elfogadták a 2012-es szezon versenyszabályait, és több újítás bevezetése is felmerült.

„Felvetődött a tanácskozáson, hogy a versenyhétvégén hibázó pilóták büntetőpontokat kapjanak, hasonlatosan a hazai közúti közlekedésben használtakhoz, és bizonyos ponthatár elérése esetén szankcionálnánk azt. Ugyancsak javaslat született arra, hogy a nézők minél jobb kiszolgálása érdekében még jobban különböztessük meg a csapattársakat egymástól, például nagyobb rajtszámokkal, az autóra szerelt kamerák eltérő festésével. Mindkét esetben természetesen további egyeztetések várhatóak” – tette hozzá Frank Tamás.