Európa Liga

A Stoke veretlen maradt, a Besiktas megelőzte a Dinamo Kijevet - videó

A török Besiktas hazai pályán aratott minimális különbségű győzelmet az Európa Liga E csoportjában a Dinamo Kijev ellen, és így meg is előzte riválisát a tabellán. A Stoke City idegenben is legyőzte a Maccabi Tel-Avivot.

Korkmaz fejel gólt a Besiktas-Dinamo Kijev Európa Liga-mérkőzésen 2011 novemberében

A negyedik kör előtt mindössze egy ponttal álló Maccabi Tel-Aviv komolyan megizzasztotta a csoportelső Stoke Cityt, felváltva adódtak helyzetek mindkét csapat kapuja előtt az első félidőben. Az első gólra azonban a második játékrész elejéig kellett várni a szurkolóknak, és annak sem sokan örülhettek, hiszen a vezetést Whitehead révén az angolok szerezték meg. (0-1)

Negyedóra sem telt el a szünet után, amikor már eldőlni látszott a meccs, a csereként pályára küldött Crouch ugyanis három perccel a beállása után növelte a Stoke előnyét. (0-2)

A hajrában a Maccabi még szépíteni tudott, de a pontszerzéshez ez kevés volt, 2-1-re győzött a Stoke, amely közel került a továbbjutáshoz, hiszen ötpontos előnyben van a Dinamo Kijev előtt.

A Besiktas-Dinamo Kijev találkozón ugyanis nem kezdett rosszul a vendégcsapat, de a hazaiak az első negyedóra után egyértelműen irányítani tudtak, és sorra dolgozták ki a helyzeteiket elsősorban Simao és Quaresma révén. Az ukrán csapatból Miljevszkij csak a leseket tekintve jeleskedett.

A kijeviek azonban így is kihúzták kapott gól nélkül az első félidőt, és a másodikra halasztották a döntést. A 68. percben Korkmaz szerezte meg a vezetést a Besiktasnak (1-0), ami a győzelemhez is elégnek bizonyult, így a török együttes egy ponttal megelőzte a csoportban ukrán ellenfelét, de az még messze nem dőlt el, hogy melyikük az esélyesebb a továbbjutásra.

Európa Liga
E csoport, 4. forduló
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Stoke City (angol) 1-2 (0-0)
gólszerzők: Colautti (90.), illetve Whitehead (51.), Crouch (64.) 
Besiktas (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-0 (0-0)
gólszerző: Korkmaz (68.)