Európa Liga

A Metaliszt nehezen, de elhúzott, a Malmö valószínűleg búcsúzott

A Malmö elleni hazai győzelmével négypontos előnybe került a Metaliszt az Alkmaar előtt az Európa Liga G csoportjában, mivel a hollandok döntetlenre végeztek az Austria Wien otthonában.

A Metaliszt Harkiv rosszul kezdett a Malmö ellen saját pályáján, de a svédek nem tudták kiharcolni a lehetőségeiket az első félidőben, Taison pedig rögtön a szünet után előnyhöz juttatta a hazai együttest. (1-0)

A brazil támadó tíz perccel később belőtte második gólját is, az utolsó pillanatokban pedig még egy gólpasszt is adott Fininhónak, így hiába szépített a 66. percben Ranegie, kikapott a Malmö, amely már csak akkor juthat tovább, ha a hátralévő fordulókban nagy különbséggel legyőzi az Alkmaart és az Austriát, miközben a Metaliszt sem hibázik ezen csapatok ellen.

A svédek minimális esélye azért maradt meg a továbbjutásra, mert az Austria Wien-AZ Alkmaar találkozón kétgólos előnyt szerzett ugyan a vendég holland csapat az első félidőben, de nem tudta azt megtartani, egyenlítettek az osztrákok, és a 2-2-es végeredménnyel megmaradt a két csapat közötti egypontos különbség, és a Malmövel szemben is csak egy egységgel tudták növelni előnyüket.

Európa Liga
G csoport, 4. forduló
Metaliszt Harkiv (ukrán)-Malmö (svéd) 3-1 (0-0)
gólszerzők: Taison (46., 56.), Fininho (90.), illetve Ranegie (66.)
Austria Wien (osztrák)-AZ Alkmaar (holland) 2-2 (0-2)
gólszerzők: Ortlechner (58.), Barazite (61.), illetve (Elm - büntetőből, Wernbloom (44.)