Asztalitenisz

A magdeburgi Világkupán küzd női és férfi csapatunk

  • MTI

A magyar női és férfi válogatott is tagja a mezőnynek az idei év legjelentősebb csapat asztalitenisz viadalán, a németországi Magdeburgban zajló, 281 ezer dollár összdíjazású Világkupán.

Bár a küzdelmek már csütörtökön elkezdődnek, a magyarok csak pénteken lépnek asztalhoz először. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a hölgyeknél a friss Eb-bronzérmes gárda három alapembere, azaz Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra, a férfiaknál pedig Jakab János, Kosiba Dániel és Pattantyús Ádám képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján mindkét együttes a péntek déli rájátszásban kapcsolódik be a küzdelembe, a nőknek az Ausztrália, Nigéria, Kanada, Venezuela, a férfiaknak pedig az Egyiptom, Brazília, Kanada, Ausztrália összetételű selejtező továbbjutója lesz az ellenfele.  Amennyiben a papírformát igazolva sikerül a legjobb nyolc közé kerülni, a férfiak aznap 18 órától Japánnal, a nők pedig - szintén 18 órától - Szingapúrral csapnak össze a négy közé kerülésért. Az elődöntőket szombaton, a finálékat pedig vasárnap rendezik. A győztes válogatott mindkét nemnél 50 ezer dollárral gazdagodik.