Európa Liga

A Birmingham és a Bruges döntetlenje a gálázó Bragának jött jól

Fölényes győzelmet aratott a Braga az Európa Liga H csoportjának negyedik körében, így utolérte az ikszelő Birminghamet és Bruges-t.

A Birmingham-Bruges mérkőzésen a vendégek játszottak jobban az első félidőben, de ennek csak a 39. percben lett eredménye, amikor egy szöglet után Meunier térddel levette a labdát az ötösön belül, majd miután vállal megszelídítette, a kapu jobb oldalába vágta - a védők vigyázó tekintete mellett. (0-1)

Még a szünet előtt megduplázta a vendégelőnyt Akpala, aki Ofoe jobbról jövő labdáját pofozta a hálóba - lesről. (0-2)

A Championshipben, azaz az angol másodosztályban szereplő angolok azonban nem adták fel a mérkőzést, és Beausejour csökkentette a hátrányukat a második félidő elején, majd a szélső egy tizenegyest is kiharcolt, amit King belőtt, így 2-2-re alakította az állást, amin egyik csapat sem tudott változtatni a meccs végéig.

A birminghami döntetlen egyik résztvevőnek sem jött igazán jól, hiszen a Maribort hazai pályán simán legyőző Braga is hét ponttal rendelkezik, csakúgy, mint két riválisa. A portugálok már az első félidőben eldöntötték a szlovénok elleni találkozót. A 62. percben ugyan szépítettek a vendégek, de a hajrában még kettőt lőtt Vinicius illetve a csereként beállt Merida, így 5-1 lett a találkozó vége.

Európa Liga
H csoport, 4. forduló
Braga (portugál)-NK Maribor (szlovén) 5-1 (3-0)
gólszerzők: Lima (4.), Alan (7.), Elderson (38.), Vinicius (85.), Merida (90.), illetve Volas (62.)
Birmingham City (angol)-FC Bruges (belga) 2-2 (0-2)
gólszerzők: Beausejour (55.), King (74. - büntetőből), illetve Meunier (39.), Akpala (44.)