Forma-1

Megváltozhatnak a Q3-ra érvényes szabályok - Frank Tamás

  • Hungraroring Sport Zrt.

Noha még két verseny hátra van az idei Formula 1-es világbajnokságból, csütörtökön a sportág Világtanácsának genfi tanácskozásán szinte minden vitás kérdésben döntés születhet, ami a 2012-es szezont illeti. Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke a Világtanács tagjaként részt vesz a 11 órakor kezdődő ülésen, és úgy véli, pont kerülhet a jövő évi szabálymódosításokra, a még megoldandó technikai kérdésekre és napirendi pontként szó lesz a koreai és a bahreini futam sorsáról.

Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnökeA Formula 1 résztvevőinek és szerelmeseinek tekintete csütörtök délelőtt egyértelműen Genf felé irányul, ahol a sportág Világtanácsa ülésezik. A megbeszélésen – vélhetően – szinte valamennyi olyan kérdésben döntés születik majd, ami a jövő évi szezont illeti.

"Nem kevesebb, mint 28 napirendi pont kerül megbeszélésre, és akkor még ebben nincsenek benne az egyéb témák. Valószínűleg a 2012-es világbajnoksággal kapcsolatos legfontosabb kérdésekben döntés születik majd. Szóba kerül a versenynaptár is, melyben jelenleg húsz futam szerepel, de ugyanakkor napirendi pont a Bahreini és a Koreai Nagydíj sorsa" – árulta el a tanácskozás magyar résztvevője, Frank Tamás.

A Hungaroring Sport Zrt. alelnöke elmondta, az idei évben a Q3-ban tapasztalt gumispórolásos taktika miatt változhatnak az ide vonatkozó szabályok is.

"A Pirelli a tervek szerint a kvalifikáció harmadik szakaszába jutott csapatoknak biztosít egy plusz garnitúra abroncsot, így nem kell tartalékolniuk a versenyre, ugyanakkor mindenkinek kötelező lesz mért kört teljesíteni az időmérőn a Q3-ban is" – fogalmazott Frank Tamás.

Mint ismeretes, három csapat – a két Lotus és a Virgin – névváltoztatási kérelmet nyújtott be a jövő évi világbajnoki szezonra.

"Ezzel kapcsolatban is most születik majd döntés, és korántsem biztos, hogy mindhárom kérelem egyhangú támogatást kap" – közölte a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.