NBA

Mark Cuban baseballcsapatot is venne

  • VNA

A kosárlabda után a baseballban is eredményes csapatot szeretne építeni Mark Cuban, ehhez most éppen a Los Angeles Dodgerst nézte ki „alapanyagnak”.

Mivel az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban (NBA) jelenleg is érvényben van a lockout és kevés az esély a szezon elkezdésére, a bajnok Dallas Mavericks dúsgazdag tulajdonosa, Mark Cuban most másik nagy szenvedélye, a baseball felé fordulhat. A meglehetősen öntörvényű üzletember ugyanis szemet vetett a Los Angeles Dodgers MLB-ben szereplő együttesére. A gazdaságilag és sportszakmai értelemben is nehéz helyzetben lévő klubot ugyanis jelenlegi tulajdonosa, Frank McCourt eladásra kínálja.

Mark Cuban Los Angelesben is megmentő lehet
„Egyértelműen érdekel az üzlet, amennyiben megfelelő árat neveznek meg vásárlási értékként. Ha mondjuk egymilliárd dollár lesz az ár, akkor viszont biztosan nem fogok részt venni az alkudozásban” - nyilatkozta Cuban a Los Angeles Times hasábjain. Az amerikai milliárdos korábban is szeretett volna az MLB-ben szereplő együttest vásárolni, de sem a Chicago Cubs, sem pedig az utóbbi két évben bajnoki döntőt játszó Texas Rangers esetében nem járt sikerrel. A baseball liga gazdasági szakemberei amúgy már április óta figyelemmel kísérik a Dodgers körül zajló eseményeket, hiszen McCourt komoly veszekedést folytatott egykori feleségével a tulajdonosi jogokról, menet közben pedig erre hivatkozva vonakodva tett eleget fizetési kötelezettségeinek.