Karrier

Lipták Zoltán az Újpest játékosa!

Címkék:

Lipták Zoltán a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC-ben folytatja pályafutását. A válogatott védő - a klub honlapja szerint - szerdán 2012. december 31-ig szóló szerződést írt alá.

Lipták Zoltán mellett Bartha Csaba ügyvezető Egervári Sándor szövetségi kapitányi munkássága alatt a magyar válogatottban is bemutatkozó Lipták Zoltán összesen 19 alkalommal lépett pályára az Újpest FC játékosaként, és egy gólt szerzett - mindezt még 2008-ban.
 
A 2008/2009-es szezon után Lipták Zoltán a Videotonhoz igazolt, amelyhez három éves szerződést írt alá. A játékos a 2010/2011-es szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett a Videotonnal – amelyben két év alatt 60 bajnokit játszott –, majd 2011. szeptemberében közös megegyezéssel szerződést bontott a székesfehérvári klubbal.
 
Lipták Zoltán eddig 104 alkalommal szerepelt az NB I-ben, és 8 gólt szerzett. A magyar válogatottban 10 alkalommal lépett pályára; 2011. június 7-én pedig gólt szerzett idegenben, a San Marino elleni Eb-selejtező 40. percében.

"Örülünk, hogy végre találtunk csapatot. Próbálkoztunk külföldön is, és közvetlenül a szerződés aláírása előtt adódtak lehetőségeink, de Zoltán számára most az Újpest FC a legjobb megoldás. A válogatott szempontjából is az a legjobb, ha Újpesten tud játszani, a jövőt pedig majd meglátjuk" - mondta Vörösbaranyi József, a válogatott védő menedzsere az ujpestfc.hu-nak a megállapodást követően.

A sors fintora, hogy a 27 éves hátvéd újdonsült csapatával a hétvégén éppen ex-együttese otthonában lép pályára, vasárnap a címvédő Videoton éppen az Újpest alakulatát látja vendégül.