Arsenal

Kockáztattam, de nem jött be - Arséne Wenger

Arséne Wenger elismerte, hogy nem jött be azon húzása a Marseille ellen, hogy legjobb formában lévő játékosát, Robin van Persie-t csak a cserék közé nevezte.

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján az Arsenal gólnélküli döntetlent játszott az Emirates-ben az Olimpique Marseille ellen. A hazaiaknál nagy meglepetésre a holland csapatkapitány, Robin van Persie csak a kispadon kezdett, majd a 60. percben a koreai Park Csu-Jongot váltva próbálta csapatát a győzelemhez segíteni - sikertelenül.

Wenger számításai ezúttal nem jöttek be
Arséne Wenger a mérkőzés után elismerte, hogy kockáztatott azzal, hogy legnagyobb sztárjátékosát nem jelölte a kezdőbe:" kockáztattam, és nem jött be" - mondta a francia mester, akin azért annyira nem érződött a szomorúság.

"A szombati Chelsea elleni mérkőzés után nagyon fáradt volt, ezért azt terveztük, hogy ma pihentetjük őt" - fűzte hozzá van Persie-hez a mester, aki meglehetősen elégedett volt a Vermaelen-Mertesacker belső védőpáros teljesítményével.

"Nagyon jól védekeztünk ezen a mérkőzésen, örülök, hogy nem kaptunk gólt, mert a második félidőben egy fizikailag nagyon erős Marseille-t láthattunk. A szombati rangadó után nem voltunk eléggé frissek, hiányzott a játékunkból a pontosság, de a találkozó utolsó harmadában azért akadtak lehetőségeink."

Nagy baj azért nincs az Ágyúsok háza táján, a londoniak négy forduló után 8 ponttal vezetik az F-csoportot, a francia bajnok ellen szerzett négy pontnak köszönhetően továbbra is jó pozícióban állnak. A következő körben az Arsenal odahaza látja vendégül a Borussia Dortmundot, ha azon a találkozón nyernek Wengerék, bejutnak az egyenes kieséses szakaszba.

Arsenal - Olimpique Marseille