Serie A

Kinevezték a Cesena új vezetőedzőjét, nyolcezer fanatikus buzdíthatja a Napolit Münchenben - hírösszefoglaló

Kinevezték az utolsó helyen álló Cesena új edzőjét, Antonio Cassanóért aggódik az olasz sportélet, jó szereplése ellenére több új játékos leigazolását tervezi a Juventus. Nézzük, mi történt kedden az olasz labdarúgásban!

Cassano egyre jobban van!

Már a harmadik estét töltötte a milánói Policlinico kórházban Antonio Cassano, akinek állapotáról még mindig nem lehetett hivatalos nyilatkozatot olvasni. Az olasz sajtóban tegnap megjelent hírek szerint Cassanót stroke (agyvérzés, agyi érelzáródás) gyanújával szállították kórházba a Roma ellen 3-2-re megnyert mérkőzést követően. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a 29 éves játékos még jó ideig kórházban marad, és rengeteg vizsgálatra, illetve hosszú kihagyásra számíthat. Antonio Cassanót délután csapattársa, Alexandre Pato és Marco Materazzi, az Inter volt védője is meglátogatta. Giampaolo Pazzini is bent járt a Milan játékosánál, a látogatás után a városi rivális csatára pedig a következőket nyilatkozta: "Minden rendben van vele, már viccelődött, sokkal jobban volt mint amire számítottunk." Közben folyamatosan érkeznek a jókívánságok Cassano irányába a sajtón keresztül. Legutóbb Gianni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke kívánt mielőbbi felépülést a Milannal tavaly pályafutása első olasz bajnoki címét megnyerő játékos számára. Petrucci az egész olasz sportélet nevében biztatta Cassanót. "Ti aspettiamo in campo", vagyis „várunk téged a pályán”, írta az elnök.

FIFA-Aranylabda: csak két Serie A-ban játszó van a jelöltek között

Egyetlen olasz labdarúgó sincs versenyben a 2011-es Aranylabdáért. A FIFA által nyilvánosságra hozott 23-as listán mindössze két olyan játékost találunk, aki olasz klubban szerepel: Wesley Sneijdert és Diego Forlánt, ők mindketten az Inter játékosai. Meglepetés, hogy nem került be a jelöltek közé a bajnok Milan egyetlen játékosa sem, és lemaradt a szűkített listáról Antonio Di Natale, az Udinese csatára, aki az előző idényben 28 találattal gólkirály lett a Serie A-ban. 

Napoli-szurkolók ünneplik csapatuk Bajnokok Ligájába jutását.
Bayern München-Napoli : nyolcezer vendégszurkolót várnak az Allianz Arénába


Olasz sajtóinformációk szerint több mint háromezer Napoli-szurkoló utazik a szerda esti Bayern München elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A Németországban élő olaszokkal együtt akár nyolcezer szurkoló is biztathatja a helyszínen Walter Mazzarri csapatát. 

Daniele Arrigoni lett a Cesena új vezetőedzője

Miután Davide Ballardini és Luigi De Canio is nemet mondott a Cesena vezetőinek, kedd délután a Serie A utolsó helyén álló klub bemutatta új vezetőedzőjét Daniele Arrigoni személyében. Az 52 éves szakember legutóbb a Serie B-s Sassuolo vezetőedzőjeként dolgozott a 2010-es idényben, most pedig egyéves szerződést írt alá. A Bolognát a 2008-as szezonban az élvonalba vezető cesenai születésű Arrigoni korábban 1981 és 1984 között már volt a klub játékosa. Most vezetőedzőként kellene a Serie A-ban tartania a vasárnap a Leccét fogadó Cesenát. 

A Bundesligából erősíthet a Juventus

A Serie A-ban veretlenül az első helyen álló, és kedden alapítása 114. születésnapját ünneplő Juventus élénken érdeklődik a Dortmund játékosa, Mats Hummels iránt. A 22 éves védő csapata mind a 11 bajnoki mérkőzésén pályára lépett ebben a szezonban, és olasz lapinformációk szerint nagyon jól illeszkedne az Antonio Conte által használt 4-2-4-es játékrendszerbe - Marco Reushoz hasonlóan. A Juventus vezetőedzője ugyanis szeretné csapatában látni a Mönchengladbach 22 éves kiválóságát. A torinói Tuttosport értesülései szerint télen szinte biztosan távozik az együttestől Eljero Elia és Milos Krasic.