Bajnokok Ligája

A City könnyedén verte a Villarrealt

A Manchester City magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Villarreal otthonában a Bajnokok Ligája A-csoportjában. A spanyolok szemernyi ellenállást sem tudtak tanúsítani, és történetük során először kaptak ki hazai pályán angol ellenféltől, míg a City először győzött Spanyolországban. A Villarreal legfeljebb az Európa Ligában reménykedhet, a City fellépett a táblázat második helyére, melyet Napolit legyőző Bayern München vezet.

A Villarreal szemernyi ellenállást sem tudott tanúsítani a City ellen

A City fölénye jellemezte az első fél órát, de komolyabb helyzet nélkül, aztán a 30. percben Yaya Touré 15 méterről helyezett a bal alsóba (0-1). A Villarreal csak futott az eredmény után, és Musacchio tett róla, hogy csapata kétgólos hátrányban mehessen a szünetre a játékrész hosszabbításában elkaszálta Balotellit, a büntetőt a sértett értékesítette (0-2).

A City második találata végképp elsüllyesztette a Sárga Tengeralattjárót, a 71. percben Yaya Touré a kegyelemdöfést is megadta a spanyoloknak, 12 méterről gurított a jobb alsóba (0-3). A kékmezesek sikerükkel felléptek a csoport második helyére, a nulla pontos Villarreal maximum az Európa Ligát érő harmadik helyben reménykedhet, de arra is minimális az esélye.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
A-csoport
Villarreal (spanyol)-Manchester City (angol) 3-0 (1-0)
Gólszerző: Yaya Touré (30., 71), Balotelli (45+2. - tizenegyesből)
 
Bayern München (német)-Napoli (olasz) 3-2 (3-1)
Gólszerző: Gomez (17., 23., 42.), illetve F. Fernández (45., 79)
Piros lap: Badstuber (77.), illetve Zuniga (70.)