Bajnokok Ligája

A büntetőt hárító Kötelest dicséri a Genk vezetőedzője

A Chelsea ellen 1-1-es döntetlent elérő belga bajnok egyik kulcsfigurája Köteles László volt, aki a 39. percben kivédte David Luiz tizenegyesét.

Köteles László hárítja a brazil sztár büntetőjét
Mint arról korábban beszámoltunk, a Racing Genk együttese hazai pályán pontot lopott a Chlesea csapatától. Az első félidő 29. percében Ramires megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd nem sokkal később büntetőhöz jutott a londoni sztárcsapat. A magyar portás azonban hárította David Luiz próbálkozását, majd a második játékrész derekán sikerült az egyenlítés Vossen révén.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén a Torres vezette Chelsea 5-0-ra ütötte ki a belga ellenfelét, így ennek tükrében a keddi döntetlen kisebbfajta csodával felérő eredmény.

"Ez egy elképesztő eredmény a számunkra. Remekül kezdtük a találkozót, de 0-1 után túlságosan behátráltunk. De megőriztük a hitünket, és szerencsére László kivédte a tizenegyest." - mondta Mario Been, majd hozzátette: " Voltak bizonyos periódusok, mikor kifejezetten jól játszottunk, a második félidőben többet voltunk a Chelsea térfelén, mint ők a miénken" . A holland szakember elismerte ugyanakkor, hogy csapatának szerencséje is akadt ezen a mérkőzésen. A Genk négy fordulót követően két ponttal jelenleg az E-csoport negyedik helyén áll.