Rögbi

Lemondott az új-zélandi sikerkapitány

  • VNA
Címkék:

Kedden sajtótájékoztató keretében jelentette be lemondását az új-zélandi rögbi válogatott szövetségi kapitánya, Graham Henry.

A 65 esztendős szakember alig másfél héttel ezelőtt világbajnoki címhez segítette hazai pályán az All Blacks névvel illetett új-zélandi csapatot. Irányítása alatt a nemzetei együttes 2004 óta rendkívül sikeres időszakot teljesített, melynek csúcspontja a franciák ellen 8-7-re megnyert aucklandi vb-döntő volt. „Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a nemzeti csapat kispadján ülhettem ilyen hosszú ideig. Az elmúlt nyolc évben rengeteget dolgoztunk a csapattal és nagyon büszke vagyok erre az időszakra. Ennek a csapatnak fontos volt, hogy hozzátehette a saját részét az új-zélandi rögbi mítoszához. Mindenkinek köszönöm a közös munkát, különösen Richie-nek és Tananának, akik igazi csapatot tartottak össze” - nyilatkozta Henry.

A távozó kapitány által emlegetett Tana Umaga és Richie McCaw az új-zélandi rögbi válogatott elmúlt időszakának csapatkapitányai voltak, utóbbi ráadásul most vb-címig is vezette a pályán csapatát. Graham Henry tehát sikerkapitányként távozik, de a rögbihez fűződő bensőséges kapcsolata ezzel még nem ér véget. Bár a konkrét jövőről még nem nyilatkozott, azt azért sejtetni engedte, hogy a közeljövőben egy klubcsapat kispadján fogunk még vele találkozni. Henry irányításával az új-zélandi rögbi válogatott 103 nemzetek közötti mérkőzést játszott, ezek közül 88-at megnyert.