Bundesliga 2

Király Gábort istenítik a Lázokék elleni győzelem után Münchenben

Ötmérkőzéses nyeretlenségi sorozatot szakított meg az 1860 München a Duisburg otthonában a Bundesliga 2 13. fordulójában a mögöttünk hagyott hétvégén. Egyben öt mérkőzés után először örülhetett annak a bajor együttes kapuját védő Király Gábor, hogy nem kapott gólt.

Király Gábor irányítja a védelmet az 1860 München Duisburg elleni mérkőzésén a Bundesliga 2-ben 2011 októberében

Szeptember közepe óta először tudott nyerni az 1860 München, amely a bajnokságban háromszor kapott ki és egyszer játszott döntetlent, ráadásul a kupában is sima vereséget szenvedett a Düsseldorftól az elmúlt hetekben. A csapatnak nagy szüksége volt tehát a sikerélményre, amit a Duisburg legyőzése jelentett. A 3-0-ra megnyert meccs hősének egyöntetűen a magyar válogatott kapusát, Király Gábort kiáltották ki Münchenben.

"Köszönetet kell mondanunk Királynak" - mondta a hálóőr csapattársa, Stefan Aigner. "Elképesztően nagyokat védett. Fontos, hogy tudjuk, hogy van mögöttünk valaki, akin lehetetlen keresztüljutni."

Hasonló véleményen volt a müncheniek vezetőedzője, Reiner Maurer is: "A második félidőben kemény rohamokat kellett kiállnunk, de Gábornak köszönhetően ez sikerült."

Királyt különösen az 56. percben, 1-0-s állásnál bemutatott védése miatt dicsérték. Ekkor a Duisburgba csereként beállt Valeri Domovchiyski közeli fejesét fogta ki. A kapus szerényen összegezte a jelenetet: "Fogalmam sem volt, hogy ki fejelt, csak megpróbáltam reagálni a mozdulatra. Sikerült."