Bajnokok Ligája

A nagyot küzdő BATE pontot mentett a Milan ellen

A BATE Boriszov hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az AC Milannal a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik körében, a H-csoportban. A vörös-feketék már a 20. percben vezettek, az első félidő könnyed vendégsikert ígért, de a második játákrészre egy sokkal harcosabb, tüzesebb BATE futott ki, és büntetőből egyenlítettek. A Milan koncentrációja ezután alábbhagyott, több nagy helyzetet hagytak ki, a végén még Christian Abbiati bravúrjai is kellettek az olaszok egy pontjához.

Az első húsz percben a Milan letámadta ellenfelét, több nagy lehetőségük is volt, de Alekszandr Hutar biztosan őrizte a BATE kapuját. Különösen Zlatan Ibrahimovic villogott, akinek negyedik kísérlete már kifogott a kapuson, a 20. percben előnybe került a vendégegyüttes.

A Boriszov egyébként bátran kezdte a mérkőzést, Szakivis révén helyzete is volt, de az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a vörös-feketék gyors, sokszor kreatív és látványos futballjával. Az első 45 perc sima Milan-győzelmet sejtetett, de a sok elszórakozott helyzet - elsősorban Robinho előtt - már ekkor figyelmezető jel lehetett volna a vendégeknek. A Boriszovot remekül szervezte Renan Bressan, korántsem lehetett megnyugtató a Milan előnye.

A folytatásra egy sokkel tüzesebb, elszántabb BATE futott ki, a második felvonás első húsz percét uralta a hazai csapat, és egy tizenegyes révén egyenlítettek. Bár a bünt3tő jogosságán lehet vitatkozni, a játék képe alapján megérdemelte a gólt a BATE. A hátralévő bő félórában mindkét gárda a győzelemért hajtott, a Milan görcsösen támadott, de ötlet nélkül, a legnagyobb lehetőség talán Kevin-Prince Boateng előtt volt, de Hutar, majd Simics - utóbbi talán kézzel - mentett.

A hosszabbításban Szkavis a mennybe repíthette volna a hazai szurkolókat, de Christian Abbiati - aki kollégájához hasonlóan fantasztikus formában védett - megakadályozta ebben. A fehérorosz alakulat értékes pontot szerzett, a csalódott vendégjátékosok a lefújás után azonnal eltűntek az öltözőben, Massimiliano Allegri csapata könnyen lecsúszhat a csoportelsőségről a minszki pontvesztéssel, hiszen a Barcelona vélhetően megveri ma este a cseh Viktoria Plzent.

A BATE második pontját és gólját szerezte a csoportkörben, és megmaradt az esélye a harmadik, azaz Európa Ligát érő helyezésre.

A H-csoport állása:
1. AC Milan 4 2 2 0 7 3 8
2. Barcelona 3 2 1 0 9 2 7
3. BATE Boriszov 4 0 2 2 2 9 2
4. Viktoria Plzen 3 0 1 2 1 5 1

 

 

 

 

 

 

Az AC Milan meglepetésre csak döntetlent ért el kedden a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.

Élő közvetítés:

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek. Pontot szerzett a BATE a Milan ellen, így még van reménye a fehéroroszoknak a harmadik, Európa Ligát érő helyre, míg a Milan a győzelem elszalasztásával lemaradhat a csoportelsőségről.

90+2. perc: Egy kontra végén Szkavis került ziccerbe, Abbiati mentette meg csapatát a góltól.

90+1. perc: Seedorf szabadrúgása a sorfalban végezte.

90. perc: Három perc a ráadás.

87. perc: Taiwo húzta meg a balszélt, beadásszerű lövése elszállt a kapu fölött.

85. perc: 13-20 a kapuralövések száma.

84. perc: Koncevoj sétál le a pályáról, Gordejcsuk az új ember a hazaiaknál.

83. perc: A 18 éves Simone Ganz váltja Robinhót.

80. perc: Szkavis lőhetett kapura, de a bal felső fölé ment.

79. perc: Boateng fejelt az ötösről három méterrel mellé.

77. perc: Boateng nagyszerűen vette át a labdát, majd jobbról, 14 méterről tüzelt, Hutar védett, az ismétlést is a ghánai tűzte kapura, Simics keze segítségével mentett a gólvonal előtt a rövid saroknál...a BL-debütáns Rasmussen bíró kifelé mutatott, büntető és piros lap helyett.

76. perc: Pavlov a friss ember, Baga helyén.

73. perc: Seedorf szabadrúgása után Ibrahimovic fejelt méterekkel a ketrec mellé.

71. perc: Olehnovics kapta a mérkőzés első sárga lapos figyelmeztetését.

69. perc: Seedorf a pályán, Aquilani helyén.

67. perc: Bonera érkezik Nesta helyére, a veterán bekk meghúzódott.

2005 óta nem ítéltek büntetőt a Milan ellen a BL-ben, akkor akkor a Fenerbahce játékosa, Alex értékesítette a tizenegyest.

63. perc: Cserél Viktor Goncsarenko, Olehnovics váltja a csapatkapitány Lihtarovicsot.

60. perc: Ibrahimovic újabb kísérlete, 10 méterről, Hutar ujjheggyel hárít.

Tekert egyet a fokozaton a Milan is, látszik, hogy nagyon fontos ez a mérkőzés Allegri csapatának. A hazai kiscsapat a kontrákra próbál építeni.

58. perc: Ibra cselezgetett, majd kevéssel a kapu fölé lőtt balról.

A közönség űzi-hajtja a hazaiakat, ezek egyértelműen a BATE percei.

57. perc: Baga durrantott jobbról, éles szögből, Abbiati újabb bravúrja kellett a mentéshez.

A második félidőben eddig jobb volt a vendéglátó együttes, nem érdemtelenül egalizáltak.

55. perc: GÓÓL! Roman Bressan bevarrta, Christian Abbiati jó irányba vetődött, nem nem érte el a labdát (1-1). Fordulat a mérkőzésben!

54. perc: Tizenegyes! Egyenlíthet a Boriszov! Abate akasztotta meg Koncevojt.

53. perc: Egyre több helyzethet jut a BATE, az imént Baga tüzelt távolról a jobb alsó mellé.

51. perc: Robinho ismét ziccerben lépett ki, balról, 8 méterről perdített kapura, Hutar ezt is fogta. Megbosszulhatják magukat a Milan elpuskázott lehetőségei...Az ellentámadásból Koncevoj gurított Abbiati kezébe.

48. perc: Baga közeli lövését fogta Abbiati, szükség is volt erre, mert a kipattanóra Szkavis érkezett volna.

47. perc: Abate bal oldali beadása magas volt Robinhónak.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik edző sem cserélt a szünetben. Lentebb megnézhetitek Zlatan Ibrahimovic vezető találatát.

Megérdemelten vezet a Milan, az olaszok olykor káprázatos dolgokat művelnek összjátékban, de voltak helyzetei a fehéroroszoknak is, az 1-0-ás előny még nem megnyugtató Robinhóéknak.

45. perc: Nem hosszabbít Rasmussen, vége az első félidőnek.

40. perc: Robinhót ugratták ki, a brazil ziccerben tört kapura, már Hutar mellett is elvitte a labdát, de kisodródott jobbra, a bal kapufára vágta a labdát. 

Az elmúlt percek a Boriszové voltak, megnyomja a hajrát a hazai alakulat.

38. perc: Bressan adott be jobbról, a berobbanó védő, Radkov megelőzte Thiago Silvát és az ötösről kapásból a kapu fölé tüzelt.

35. perc: Bressan hosszan vette át a jobbról érkező labdát, majd nekifutott Thiago Silvának, de ezzel nem hatotta meg Rasmussan bírót.

34. perc: Aquilani nem ért el a labdát, ami így Hutaré lett. A BATE kapusa a mezőny egyik legjobbja eddig.

32. perc: Boateng tüzelt távolról, jobbról, nem jött ki Hutarról a labda.

29. perc: Ibrahimovic-Robinho összjáték után a brazil hosszan tolta meg maga előtt a labdát, Hutar gyűjtötte be.

Szépen, olykor kreatívan futballozik a Milan, Ibrahimovic bombaformában van, benne van az újabb gól a vendégek játékában.

27. perc: Robinho lövését is fogta Hutar.

23. perc: Majdnem azonnal érkezett a válasz, Szkavis fejesét szedte ki a léc alól Abbiati.

22. perc: GÓÓL! Ibrahimovic! Egy eladott labdából indult az akció, a svéd volt erőszakos, majd a jobb szélen megiramodó Robinho középre tálalt, Ibrahimovic hét méterről a jobb sarokba helyezett. Két védő is volt körülötte, de csak néztek, mint a moziban...

20. perc: Ibrahimovic tekert kapura jobbról, 24 méterről egy szabadrúgást, nagyot védett Hutar. Utóbb Robinho beadásszerű lövése szállt el a kapu mellett-fölött.

19. perc: Ibra távolról bombázott, Hutar nem merte fogni a labdát, visszaütötte a mezőnybe.

17. perc: Robinho megvárta, amíg teljesen tisztára tudja játszani Aquilanit, de utóbbi nem tudta befejezni az akciót, beleléptek lövésébe.

15. perc: A mezőnyben csatáztak a felek az elmúlt percekben, majd Bressen lőtt az égbe 18 méterről, védője szorításában.

Nem lehet panaszunk eddig a mérkőzésre, nagy az iram, mindkét csapatnak volt már helyzete. A Milan türelmesen, az egész pályát bejátszva próbálja megtörni a bátran kezdő fehéroroszokat.

9. perc: Az első hazai próbálkozás, Abbiati biztosan fogta Szkavis gurítását.

8. perc: Aquilani kapáslövése csúnyán fülé szállt.

7. perc: Két szögletet is elvégezhetett a Milan, nagyobb lehetőség egyikből sem adódott. A második után kontrázott a BATE, de szereltek a visszafutó védők, majd Baga lövésébe Nesta lépett bele.

6. perc: Egy szépen végigjátszott akciót Ibrahimovic fejezett be, a tizenhatos jobb sarkáról durrantott kapura, Hutar szögletre paskolta a labdát.

Ebben a négyesben szinte már a sorsolás pillanatában eldőlt minden, és az eddigi eredmények igazolták is a várakozásokat. Kedden este matematikailag is eldőlhet, hogy a Milan és a Barcelona továbbjut, és nagyon meglepő lenne, ha valamelyik óriás nem tudná behúzni a győzelmet. Viktor Goncsarenko, a BATE edzője azért nem akar feltartott kézzel pályára lépő játékosokat látni.

5. perc: Ambrosini beadása nem jutott el Robinhóig.

3. perc: Baga balról érkező beíveléséről lemaradt Koncevoj.

1. perc: A Milan kezdte a mérkőzést.

17:57 - Hivatalos közlemény nincs Cassano állapotáról, pontosan még mindig nem tudni, mi a baja, mert a klub és a kórház sem adott ki hivatalos információkat. Az egyetlen hivatalos hír, hogy nincs hivatalos hír Cassanóról. Ezt az őt ápoló kórház közölte egy olasz hírügynökséggel.

Valószínű, hogy a Milan és az egészségügyi intézmény közösen tájékoztatnak majd a játékos állapotáról, erre talán szerdán kerülhet sor.

17:57 - A mérkőzés előtt minden Antonio Cassanóról szólt. A Milan csatára vasárnap este rossul lett a Rómából hazafelé tartó repülőgépen, szédülésre, továbbá látási és beszédproblémákra panaszkodott és nehezére esett a mozgás is. Az AS Roma elleni találkozón a futballista közel húsz percet játszott csereként.

A 29 éves csatárt vasárnap reggel beszállították a milánói klinika neurológiai osztályára, a hírek szerint csütörtökön térhet haza otthonába.   

"Érte is fogunk játszani, remélhetőleg mihamarabb ismét köztünk lesz" - mondta Massimiliano Allegri sajtótájékoztatóján.   

17:55 - A csapatok már a pályán vannak, következik a BL himnusza.

17:49 - Köszöntjük Kedves Olvasóinkat, hamarosan kezdődik a BATE Boriszov-AC Milan mérkőzés a Bajnokok Ligájában!

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
H-csoport
BATE BORISZOV-AC MILAN - 1-1 (0-1)
Minszk, Dinamo Stadion, vezette: Peter Rasmussen (dán)
 
BATE: Hutar - Jurevics, Radkov, Simics, Bordacsev - A. Volodko, Lihtarovics (Olehnovics, 63.) - Koncevoj (Gordejcsuk, 84.), Baga (Pavlovm 76.), Renan Bressan - Szkavis. Cserepad: Csesznovszkij, Gordejcsuk, Pavlov, Oleknovics, M. Volodko, Rudik, Kezsman. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko.
 
Milan: Abbiati - Abate, Nesta (Bonera, 67.), Thiago Silva, Taiwo - Nocerino, Ambrosini, Aquilani (Seedorf, 69.) - Boateng - Ibrahimovic, Robinho (Ganz, 83.). Cserepad: Amelia, Bonera, De Sciglio, Yepes, Seedorf, Emanuelson, Ganz. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
 
Gólszerző: Bressan (55.), illetve Ibrahimovic (22.)
Sárga lap: Olehnovics (71.)