Légiósaink

Vanczák, Hajnal és Tőzsér jeleskedett a külföldi magyarok közül

Egyetlen találatot jegyzetek légiósaink az elmúlt héten Európában: Svájcban a védő Vanczák Vilmos továbbra is rendkívül gólérzékeny, ezúttal a Thun hálóját vette be fejjel a Sion bekkje, aki harmadik a góllövőlistán. Csatáraink a mögöttünk hagyott héten nem találták góllövő cipőjüket, a kissé negatív mérleget Hajnal Tamás és Tőzsér Dániel javítja, akik előkészítőként jeleskedtek. Angliából, Olaszországból és Spanyolországból sajnos továbbra sincs sok jó hírünk a magyar labdarúgókról.

NÉMETORSZÁG

Hajnal remekelt korábbi klubja ellenHajnal Tamás kezdőként lépett pályára (és a 92. percben cserélték le) a Dortmundot vendégül látó Stuttgartban. A válogatott középpályás remekül teljesített a címvédő ellen, a VfB vezető góljában is benne volt, a 22. percben Hajnal ívelt egy bal oldali szabadrúgást a hosszú oldalra, ahol Harnik a kapufára továbbított, de a kipattanót Tasci a kapuba vágta. A találkozó végül 1-1-el zárult.

 

 

Hajnal szabadrúgása:

A Mainz 3-1-re kikapott hazai pályán a Werder Brementől, Stieber Zoltán nem volt a Mainz keretében, ahogyan a még lábadozó Szalai Ádám sem. A piros-fehérek utoljára a 2. fordulóban tudtak nyerni.

A másodosztályban a Lázok Jánost nélkülöző Duisburgot 3-0-ra verte az 1860 München, Király Gáborral a soraiban.

NÉMETORSZÁG
BUNDESLIGA, 11. forduló:
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 1-1 (1-1)
Gólszerző: Tasci (22.) illetve Piszczek (45.)
 
FSV Mainz 05-Werder Bremen 1-3 (1-1)
G:: Bungert (23.), illetve Pizarro (29.), Hunt (47.), Prödl (78.)
 
BUNDESLIGA 2, 13. forduló:
MSV Duisburg-1860 München 0-3 (0-1)
G: Bierofka (4.), Kaiser (67.), Volland (82.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANGLIA

Továbbra is várat magára Gera Zoltán bemutatkozása régi-új klubjában, a West Bromwich Albionban: a nemzeti csapat kapitánya a cserepadon ült (Fülöp Mártonhoz hasonlóan) a Liverpool ellen 2-0-ra elvesztett találkozón, de Roy Hodgson menedzser még nem dobta be a mélyvízbe. Buzsáky Ákos szintén a cserék között foglalt helyet a Queens Park Rangersben, csapata 3-1-re maradt alul a Tottenham otthonában a városi rangadón. Somogyi Csaba nem volt ott a Fulham keretében (0-2 a Wigan ellen).

A Championshipben egyedül Futács Márkó jutott szóhoz, a 61. percben állt be a Portsmouthba, amelyet 3-1-re elvert Derby County. Gulácsi Péter csapata, a Hull City már nyolc mérkőzés óta veretlen a Championshipben, ezúttal a Notthingham Forestet verte idegenben 1-0-ra. A kapus sajnos ezúttal is a cserepadon foglalt helyet. Idegenben ért el 1-1-es döntetlent a Cardiff City a Leeds United ellen, Gyepes Gábor nem került be a vendégek keretébe. Priskin Tamás hasonlóképpen járt az Ipswichben, mely 4-1-re maradt alul a Milwall otthonában. Kurucz Pétert sem nevezték a West Hambe a Leicester City ellen (3-2).

ANGLIA
PREMIER LEAGUE, 10. forduló:
Tottenham Hotspur-Queens Park Rangers 3-1 (2-0)
G: Bale (20., 72.), van der Vaart (33.), illetve Bothroyd (62.)
 
West Bromwich Albion-FC Liverpool 0-2 (0-2)
G: Adam (9., 11-esből), Carroll (45.)
 
Wigan Athletic-Fulham 0-2 (0-1)
G: Dempsey (42.), Dembele (87.)
 
CHAMPIONSHIP, 14. forduló:
West Ham United-Leicester City 3-2
Derby County-Portsmouth 3-1
Millwall-Ipswich Town 4-1
Nottingham Forest-Hull City 0-1
Leeds United-Cardiff City 1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLASZORSZÁG

Simon Ádámot nem nevezték a Palermóba az Udinese ellen (0-1). A másodvonalban a Brescia-Reggina mérkőzésen viszont három légiós is a pályán volt, a hazaiaknál Vass Ádám végig, Fecezsin Róbert a 68. percig, de a vendégek kapusa, Kovácsik Ádám örülhetett csapata 3-0-ás sikerének. A Sampdoriában Laczkó Zsolt az 59. percben váltotta Andrea Costát, Koman Vladimirt nem nevezték, a genovaiak 4-2-es vereséget szenvedtek a Nocerina pályáján. Filkor Attila kezdőként 68 percet kapott a Gubbióval ikszelő Livornóban.

OLASZORSZÁG
SERIE A, 10. forduló:
Udinese-Palermo 1-0
 
SERIE B, 12. forduló:
Brescia-Reggina 0-3
Livorno-Gubbio 1-1
Nocerina-Sampdoria 4-2

 

 

 

 

 

 

 

 

SPANYOLORSZÁG

A Real Zaragoza a sérült Pintér Ádám nélkül kapott ki az Atlético Madridtól (1-3).

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISIÓN, 11. forduló:
Atlético Madrid-Real Zaragoza 3-1

 

 

 

 

HOLLANDIA

Horváth Gábor eltiltása után visszatért az Ado den Haag védelmébe, de csapatán így sem tudott segíteni, 4-0-ra verte őket a Heerenveen. A NEC zsinórban hat vereség után nyerni tudott, az Utrecht ellen (3-1). A nijmegeniek kapuját Babos Gábor védte, Vadócz Krisztián végig a pályán volt, Szélesi Zoltán a 63. percben debütált új klubjában, Eppel Márton ezúttal nem jutott bizonyítási lehetőséghez.

Hétközben a Holland Kupa 3. fordulóját rendezték, a NEC hazai pályán 1-0-ra nyert a másodosztályú Volendam ellen. A vendéglátóknál Babos Gábor és Vadócz Krisztián végig a pályán volt, Eppel Márton csereként beállva öt percet kapott. A Den Haag kiesett, 2-1-re kikapott a Vitessétől, Horváth Gábort kiállították a 84. percben.

HOLLANDIA
EREDIVISIE, 11. forduló:
Heerenveen-Ado Den Haag 4-0
NEC-Utrecht 3-1
 
Holland Kupa, 3. forduló (a 16 közé kerülésért):
Vitesse-Ado Den Haag 2-1
NEC-Volendam 1-0

 

 

 

 

 

 

 

 

BELGIUM

A címvédő Genk fordulatos mérkőzésen nyert 5-4-re a Club Brugge otthonában. Köteles László védte a vendégek kapuját, Tőzsér Dániel is végigjátszotta a találkozót, és egy gólpasszt is jegyzett, a második gól előtt a középpályás ívelte be jobbról a szögletet, ami után Khaleem Hyland a hálóba fejelt.

Tőzsér gólpassza 3:00-tól:

Az Anderlecht 4-0-ra nyert a vendég Lierse ellen, Juhász Roland végig a pályán volt a hazaiaknál, a Lierse-be a félidőben állt be Kovács Péter. Juhászék előnye már hat pont a második Gent előtt a tabellán. A Kortrijk 4-1-re győzött a Lokeren otthonában, Czvitkovics Péter nélkül.

Szerdán a Belga Kupa nyolcaddöntőjében a Kortrijk továbbjutott (Czvitkovics 88 percet játszott a Sint-Truiden ellen, 1-0), a Genket kiverte a Lierse (előbbiben Köteles és Tőzsér végig, utóbbiban Kovács Péter hét percet játszott). Az Anderlecht szintén kiesett, hazai pályán a harmadosztályú Rupel Boom ellenében (1-2, Juhász nem volt a pályán).

BELGIUM
BELGIUM, PRO LEAGUE, 12. forduló:
Club-Brugge-Genk 4-5
Lokeren-Kortrijk 1-4
Anderlecht-Lierse 4-0
 
Belga Kupa, nyolcaddöntő:
Kortrijk-int-Truiden 1-0
Genk-Lierse 0-2
Anderlecht-Rupel Boom 1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUSZTRIA

Szabics Imre csapata, a címvédő Sturm Graz 3-2-es vereséget szenvedett a Rapid Wien otthonában, a csatár végigjátszotta a találkozót. Sáfár Szabolcs hibátlanul védte a Wacker Innsbruck kapuját, mely 2-0-ra győzött a Wiener Neustadt ellen. Waltner Róbert csereként néhány percet kapott a Mattersburgban, együttese 0-0-ás döntetlent ért el az éllovas Admira ellen.

A hétközi kupafordulóban Sáfárék kiestek (0-1 a másodosztályú Grödig otthonában, a kapus nem volt a keretben), Szabicsék továbbjutottak (3-1 az Admira ellen, a csatár végig a pályán volt).

AUSZTRIA
OSZTRÁK BUNDESLIGA, 13. forduló:
Rapid Wien-Sturm Graz 3-2
Wacker Innsbruck-Wiener Neustadt 2-0
Mattersburg-Admira 0-0
 
Osztrák Kupa, nyolcaddöntő:
Wacker Innsbruck-Brödig 0-1
Sturm Graz-Admira 3-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OROSZORSZÁG

A Zenit Huszti Szabolcs nélkül verte 3-0-ra a Volgát, Dzsudzsák Balázs a 65. percben állt be az Anzsiba, amely az Amkar Perm elleni 2-1-es győzelemmel megváltotta helyét a nyolccsapatos felsőházi rájátszásba, mivel már hét ponttal vezet a 9. helyezett FK Krasznodar előtt, amelynek már csak két mérkőzése van hátra az alapszakaszból. A dagesztáni alakulat egyébként szeptember 11. után tudott ismét nyerni a bajnokságban.

OROSZORSZÁG
OROSZ PREMJER-LIGA, 29. forduló:
Zenit-Volga 3-0
Anzsi Mahacskala-Amkar Perm 2-1

 

 

 

 

 

GÖRÖGORSZÁG

A Panathinaikosz idegenben győzte le 3-1-re PAOK-ot, a vendégek keretében nem volt ott Rudolf Gergely. Az Olimpiakosz Pireusz 2-2-őt játszott az OFI Cretével, előbbiben Megyeri Balázs volt a cserekapus, utóbbiban 76 percet kapott Bodor Boldizsár.

GÖRÖGORSZÁG
GÖRÖG SZUPERLIGA, 8. forduló:
Olimpiakozs Pireusz-OFI 2-2
PAOK-Panathinaikos 1-3

 

 

 

 

 

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A Sion 2-0-ra nyert hazai pályán a Thun ellen a svájci labdarúgó-bajnokságban, a hazaiak első gólját Vanczák Vilmos szerezte fejjel az 55. percben. A válogatott védő holtversenyben csapattársával, Sio Giovannival a harmadik helyen áll a góllövőlistán, hat találattal.

Vanczák már hatodik gólját szerezte az idényben a Thun ellen

Vanczák gólja 0:36-tól:

Norvégiában a Brann Bergen 6-3-ra nyert a Rosenborg otthonában, a vendégek keretében nem volt ott az eltiltását töltő Korcsmár Zsolt. A Rosenborg veresége, és a Tromsø döntetlenje egyben azt is jelentette, hogy a Molde nyerte a bajnokságot - története során először -, két körrel a vége előtt.

Törökországban a Samsunsport 1-0-ra maradt alul a Eskişehirspor pályáján, Lázár Pált nem cserélték be a vendégeknél.

EGYÉB
SVÁJCI SZUPER LIGA, 14. forduló:
Sion-Thun 2-0
 
NORVÉGIA, ELITESERIEN, 28. forduló:
Rosenborg-Brann 2-3
 
TÖRÖK SZUPER LIG, 9. forduló:
Eskişehirspor-Samsunspor 1-0