Golf

Gyermeke születése miatt nem megy Sanghajba a világelső

  • VNA
Címkék:

Történelmi rekordot érhet el, de egyelőre a családja fontosabb a világelső golfozó, Luke Donaldnak, aki mindenképpen ott akar lenni második gyermeke születésekor.

Soha egyetlen golfozónak sem sikerült még egy naptári éven belül a profi golfozók két legfontosabb sorozatán, a US PGA Touron és a European Touron is megnyerni a kereseti rangsort. Erre a bravúrra lehet idén esélye a világelső Luke Donaldnak, aki azonban mégis távol marad a hétvégi sanghaji versenytől. A brit golfozó ugyanis inkább marad Európában, hiszen felesége, Diane második gyermekükkel várandós.

„A feleségemnek és nekem is nagyon fontos, hogy itthon maradtam és támogatom őt. Fontos ugyan a munkám, de a családom mindenekfelett áll” - nyilatkozta Donald a döntés hátteréről, aki a múlt héten a Disney Classics megnyerésével már bebiztosította azt, hogy idén a PGA sorozaton ő kereste a legtöbb pénzt. Az európai versenysorozatban még öt hét van hátra a szezonból, ahol egyelőre Donald kereste a legtöbb pénzt, 1,3 millió dollárral megelőzve az amúgy már szintén két és fél millió dollárt kereső észak-ír Rory McIlroyt.