Tenisz

Djokovics olykor görögdinnyének nézi a teniszlabdát

A világ jelenlegi első számú teniszezője a héten kezdődő svájci viadalon hat hét kihagyás után ismét pályára lép, ahol többek között a hazaiak kedvence, Roger Federer és a közel-keleti versenyeken szárnyaló Andy Murray is megmérettetik.

A szerbek kiválósága hazája Davis Kupa-találkozóján szenvedett izomsérülést, az azóta eltelt közel másfél hónapban pedig egyetlen viadalon sem indult. Az idei évben abszolút a csúcsra érő Djokovics azt mondja, ha van sérülés, ami "jókor" jön, akkor talán ez volt az.

"Egy sérülés soha sem jó, de talán most jó pillanatban jött, mert így több időm maradt a pihenésre és a feltöltődésre" - mondta az ATP hivatalos honlapjának a világelső, aki egészen káprázatos, 64-3-as győzelmi mutatóval bír a 2011-es esztendőben.  "Az elmúlt néhány hét minden egyes napja a terápia és a felépülés jegyében telt. Elszakadt egy izom, így több időre lesz szükségem míg teljesen felépülök. Ugyan a svájci tornán még nem leszek 100 százalékos, de arra mindenképpen megfelelő lesz, hogy újra felépítsem magam."

A 2010-es versenyen Djokovic gratulált Federernek
Djokovics a májusi Roland Garros előtt 41 mérkőzést tudott megnyerni zsinórban, majd a párizsi elődöntőben Roger Federer egy nehezen feledhető összecsapáson öt játszmában legyőzte a szerb klasszist. Ugyan ezek után a 24 éves versenyző megnyerte Wimbledont, majd a US Opent is, de nem érzi magát verhetetlennek. 

"Nem hinném, hogy legyőzhetetlen lennék, szerintem senki nem az" - válaszolta az ezt firtató kérdésre Djokovics. "A legfontosabb, hogy ha van önbizalmad, számos mérkőzést meg tudsz vele nyerni. A magabiztosságomnak köszönhetően nagyon sok meccset sikerült behúznom a közelmúltban, néha a labdát egy hatalmas görögdinnyének láttam. Ha jól érzed magad a pályán, bízol minden ütésedben".

A világelső tehát visszatér a pályára, a Baselban megrendezett 500-as keménypályás viadal jó felkészülést biztosít az évvégi, londoni világbajnokságra. Az ellenfelek között két igazi nagyágyú is megtalálható, hiszen a versenyt négy alkalommal megnyerő és hazai pályán versenyző Roger Federer mellett a világranglistán harmadik helyen található Andy Murray is leadta nevezését, de ott lesz Svájcban Tomás Berdych, Andy Roddick és Mardy Fish is. A tavalyi évben Djokovics Federerrel vívta a finálét, három játszmában akkor az ex-világelső helvét nyert.