Forma-1

A Williams tárgyal Räikkönennel, de még nincs megállapodás

A Williams istálló elnöke, Adam Parr a BBC-nek elismerte, hogy kapcsolatban vannak 2007 világbajnokával, de még nem egyeztek meg szerződtetéséről.

Hónapok óta keringenek hírek arról, hogy Kimi Räikkönen a visszatér a száguldó cirkuszba. A finn pilóta, aki 2007-ben világbajnoki címet szerzett a Ferrarival, 2009-ben távozott az F1-ből, 2010-ben a rali-világbajnoki, idén a NASCAR-sorozatban indult. Sokáig Robert Kubica utódjaként emlegették a Renault-nál, aztán a múlt héten a finnországi média már tényként közölte, hogy a 32 éves versenyzőé lesz az angol Williams csapat egyik ülése.

"Jelenleg a következő évet tervezzük, még nem született döntés a pilótapárosunkról, erről nem tudok többet mondani - nyilatkozta Adam Parr, a Williams elnöke a BBC-nek - Azt hiszem, nem árulok el azzal újdonságot, amikor azt mondom, hogy Kimi Räikkönen volt az egyik legtehetségesebb versenyző a Formula-1-ben az elmúlt években. Amikor találkoztunk, nyilvánvaló volt, hogy vissza akar térni. A jelenléte a Williams istállóra és a sportág rajongóira is nagy hatással lenne, nekünk óriási motivációt és plusz energiát jelentene" - tette hozzá a sportvezető.

A Williams jelenlegi versenyzői a brazil Rubens Barrichello és a venezuelai Pastor Maldonado, de még egyiküknek sincs érvényes szerződése a következő évadra.