La Liga előzetes

Pamplonában veheti vissza az első helyet a Levante

Öt mérkőzést rendeznek vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában: az erőn felül teljesítő Levante az Osasuna otthonában szerezheti vissza ez első helyet a Real Madridtól.

Sporting Gijón - Athletic Bilbao 12.00
hatharom-tipp:x
A nap nyitómérkőzésén a 18. helyen álló Gijón a 9. Bilbaót fogadja. A Sporting a Mallorca és a Granada ellen is győztesen hagyta el a pályát, vagyis jó szériát produkál a gijóni csapat, de nem panaszkodhatnak az Athletic szurkolói sem, hiszen a baszkok öt mérkőzés óta veretlenek, legutóbb az Atlético Madridot Llorrente vezérletével 3-0-ra ütötték ki. A két csapat Gijónban az utóbbi két évben rendre döntetlent játszott egymással, könnyen elképzelhető, hogy ez az idei szezonban is megismétlődik.

A Levante játékosainak gólöröme a Real Sociedad elleni Primera División-mérkőzésen 2011 októberében


Osasuna - Levante 16.00 hatharom-tipp :2 Vajon mikor pukkad ki a Levante-lufi? Talán ez mostanában a legnagyobb kérdés a spanyol élvonalban, a tavaly még leginkább a bennmaradásért harcoló valenciai kiscsapat az idei szezon abszolút meglepetéscsapata, kilenc mérkőzés alatt még nem szenvedett vereséget, így nagy meglepetésre egyetlen csapatként tartja a lépés a két gigásszal. Sőt, amennyiben a legyőzik a pamlonaiakat saját pályájukon, újra a Levante nevével kezdődik majd a Primera División tabellája. A pillanatnyi forma igen, de a közelmúlt eredményei nem ezt jósolják: a bordó-kékek legutóbb 2004-ben tudták elhozni mind a három pontot az Osasuna otthonából.

Racing Santander - Betis 18.00 hatharom-tipp: 1A liga egyetlen nyeretlen csapata a Racing, amely a remekül rajtoló, de az utóbbi öt mérkőzését egyaránt elveszítő újonc Betist fogadja. Mikor legutóbb a Betis az első osztályban szerepelt egy öt gólt hozó mérkőzésen legyőzte a Racingot idegenben, de idén ez egyelőre csak az Espanyolnak sikerült - noha, már a Real Madrid is vizitált Santanderben.

Atlético Madrid - Zaragoza 20.00
Tv: sport1
hatharom-tipp:1
Gregorio Manzano alatt lassan inog a kispad, a nagy nevekkel teletűzdelt Atlético mindössze a 12. helyen tanyázik, ráadásul az utóbbi hetekben már a góllövés is komoly gondot okoz a matracosoknak. Hiába van egy Radamel Falcao a csapatban, a kolumbiai támadót nem szolgálják ki eléggé a társak, noha egy Reyes vagy egy Diego elvileg ehhez ért leginkább. A Bilbaóban elkönyvelt hármas tovább taszítja a gödörbe a fővárosiakat, amelynek égetően szüksége van a három pontra. Erre a Vicente Calderónban meg is lesz az esélye, főleg annak tükrében, hogy odahaz azért nem megy rosszul az Atléticónak, idegenben a Zaragoza pedig még nyeretlen.

Málaga - Espanyol 22.00
Tv: sport1
hatharom-tipp:x
A nap zárómérkőzésén a megtorpanó Málaga a lendületbe jövő Espanyolt fogadja. Manuel Pellegrini simán kikapott a Levantétól, majd jött a Real Madrid elleni zakó, hét közben pedig az újonc Rayo Vallecano ellen kapott ki - nem kis meglepetésre. A rossz sorozatot az Epsanyol ellen törték meg a kék-fehérek, csakhogy a barcelonai gárda három győztes meccsel a háta mögött utazik Málagába:a Rayót, a Racingot és a Betist is 1-0-ra győzte le az Espanyol. 2005 óta minden hazai meccsét megnyerte aktuális ellenfele ellen a málagai alakulat, így ha másban nem is, a statisztikákban bízhatnak vendéglátó csapat hívei.