Barcelona

Messi nem érti az embereket, Guardiola köszönetet mondott Dani Alvesnek

A címvédő Barcelona a 11. fordulóban újra legjobb arcát mutatta és hazai pályán, könnyed játékkal 5-0-ra győzte le a Mallorca csapatát. A katalánok legjobbja ezúttal is Lionel Messi volt, aki háromszor mattolta a vendégek kapusát.

Szombat este a címvédő Barcelona 5-0-ra ütötte ki a Mallorca együttesét saját pályáján, a katalánok legjobbja a mesterhármast szerző Lionel Messi volt. Az argentin Aranylabdás 13 gólnál jár a spanyol élvonal idei szezonjában.

Messi 13 gólnál jár
"Csapatunk újra jól játszott - mondta a Gol TV-nek az argentin klasszis. "Gyors gólokat szereztünk az első félidőben, ezzel bebiztosítottuk a győzelmünket. Tovább kell haladnunk ezen az úton." Messit több kritika is érte a találkozót megelőző napokban, hiszen sem a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-találkozón, sem pedig a Sevilla és a Granada elleni bajnokin nem talált a kapuba, sőt, az andalúzok ellen a 94. percben sorsdöntő tizenegyest hibázott. "Őrület, hogy amiért három mérkőzésen nem szereztem gólt, az emberek azt mondják, gödörben vagyok. Engem ez annyira nem érdekelt, számomra sokkal fontosabb, hogy a csapat újra és újra nyerjen."

Sergio Busquets is védelmébe vette dél-amerikai csapattársát." Mindannyian tudjuk, hogy Messi a legjobb játékos a világon, csapatunk vezére, aki képes a mi javunkra billenteni a mérleg nyelvét. De tudomásul kell venni, hogy ő is ember, nem egy gép, így lesznek még meccsek, amelyeken nem talál majd a kapuba"- így Busquets, majd hozzátette: " Tudjuk, hogy nem nyerhetünk meg minden meccset 5-0-ra, de a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, mit csinálunk jól és mit rosszul, hogy a hibákat kijavítsuk és tovább fejlődjünk" - mondta a Barca Tv-nek a középpályás.

A Mallorca ellen Josep Guardiola két fiatal játékosnak is bizalmat szavazott: a 20 éves Cuenca második mérkőzését játszotta a nagycsapatban - és máris gólt szerzett - míg a 69. percben beálló Deulofeu személyében újabb debütánsa volt a katalánoknak.  "Cuenca egy olyan szélső, aki mindig tudja, hogy mit kell tennie, míg Deulofeu-nak időre van még szüksége" - kommentálta a szakvezető a két fiatal beállítását. A szombati találkozó utolsó percében Dani Alvés gyönyörű góllal járult hozzá csapata kiütéses sikeréhez, amiért Guardiola köszönetet mondott a brazil védőnek." Köszönetet kell hogy mondjunk neki, amiért óriási erőfeszítéseket tesz a csapatért. Ő egy olyan játékos, aki mindent belead. Remélem sokáig láthatjuk még ezt tőle" - dicsérte játékosát a szakvezető.