Serie A előzetes

A Laziót az egyik meglepetéscsapat tarthatja a címvédő mögött

A Serie A 10. fordulójában vasárnap lép pályára az élmezőnyből a Lazio és az Udinese, és mindkét csapat azért küzdhet, hogy a szombaton nyerő Juventushoz közelebb zárkózzanak, a címvédő Milant pedig visszaelőzzék a tabellán. A Fiorentina kapcsán az a kérdés, hogy a vezetőedző kapott-e ultimátumot a klubvezetőktől.

Miroslav Klose küzd a labdáért a Bologna egyik játékosával a Lazio Serie A-s mérkőzésén 2011 októberében

Fiorentina-Genoa
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
A mérkőzés kapcsán talán az a legérdekesebb kérdés, hogy Szinisa Mihajlovics posztja veszélyben van-e a hazai csapatnál vagy nincs. Hét közben az olasz médiában felvetődött, hogy az öt mérkőzés óta nyeretlen Fiorentina vezetőedzőjét kirúghatják, a klubtulajdonosok azonban cáfolták ezt, mondván, csak azért, mert a szurkolók hangulata épp azt kívánja, nem bocsátják el a szakembert. Érdekes, hogy a drukkerek nem először emelték fel a hangjukat a szerb edző ellen. Mihajlovics egyébként legfontosabb játékosai közül Cassanira, a sokak által körbeudvarolt Montolivóra és Gilardinóra is számíthat.

A Genoánál Zé Eduardo sérülés miatt még legalább két hétig nem játszhat, és Kaladze is eltiltását tölti. A piros-kékek a Roma elleni hétközi győzelmükkel a tabella nyolcadik helyére léptek, de a sűrű mezőnyben egyetlen vereséggel is könnyen hátracsúszhatnak.

Udinese-Palermo
15:00
hatharom-tipp: 1
Az Udinese a Napoli ellen elveszítette veretlenségét, és a Juventus Inter elleni győzelmével máris négypontos hátrányba került az éllovas mögött. A szerdai találkozóhoz képest változás lehet azonban, hogy a középpályára Isla, a csatársorba pedig a helyi gólzsák, Di Natale is visszatérhet.

A vendégeknél Della Rocca valószínűleg kihagyja a vasárnapi mérkőzést, de Pinilla és Acquah játéka is kérdéses. A rutinos Miccoli ugyanakkor ott lehet a kezdőben, a középpályára pedig az eddig kevesebbet szereplő Bacinovic szállhat be Acquah helyére.

Cagliari-Lazio
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 2
A Cagliari jól kezdte az idényt, és bár a legutóbbi három fordulóban csak három döntetlent ért el az együttes, az olaszos, döntetlengazdag szezonkezdet miatt így is ott van a hetedik helyen. A hazaiaknál a középpályán alapembernek számító Conti eltiltott, Astori és Eriksson pedig sérültek. A Lazio az Udineséhez hasonlóan négypontos hátrányba került a Juventushoz képest - ráadásul már a Milan is elé került -, azaz nagy szükségük lenne a rómaiaknak a győzelemre, hogy versenyben lehessenek az első helyért. Márpedig tavalyi önmagukkal ellentétben idegenben eddig remekül szerepeltek, veretlenek, és háromszor nyertek egy döntetlen mellett.

Serie A, 10. forduló
További mérkőzések
Siena-Chievo 12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Bologna-Atalanta 15:00
hatharom-tipp: X
Lecce-Novara 15:00
hatharom-tipp: 2
Parma-Cesena 15:00
hatharom-tipp: 1