NB I

A Honvéd szerzett elsőként pontot Debrecenben

Az OTP Bank Liga vasárnapi mérkőzésén a listavezető és odahaza hibátlan Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéd együttesével.

Azután, hogy a Győri ETO szombaton 3-1-re kikapott a Pécs otthonában, a Debrecen egy esetleges hazai győzelmével megszerezhette volna az őszi bajnoki címet, míg a Honvéd egy sikerrel újra a dobogón találhatta volna magát. A vendégekéknél nem állhatott Supka Attila rendelkezésére Kemenes Szabolcs, akit Sánta András helyettesített a kapuban.

Szép játék helyett, nagy küzdelem volt a Loki-Honvéd rangadón
Szinte még be sem melegedtek a játékosok, mikor a fővárosiak előtt máris adódott egy 1000 százalékos ziccer, de Hajdú 10 méteres lövését Novakovics nagy bravúrral szögletre mentette. Nem sikerült azonban korán vezetéshez jutnia a Honvédnak, ahogy teltek a percek fokozatosan fölénybe kerültek a hazaiak. A 23. percben góllá is érett a mezőnyfölény: Adamo Coulibaly a 16-os sarkáról leadott lövése megpattant egy vendég védőn, a labda így viszont jó lett a hosszú oldalon érkező Szakálynak, aki bevetődve megszerezte a Lokinak a vezetést (1-0).  Nem hozott igazán magas színvonalú játékot az első játékrész, noha, ha Kondás Elemér tanítványai jobban összpontosítanak a végjátéknál, nagyobb előnnyel mehettek volna a pihenőre.

A második félidő elején nagyon rosszul indult a Debrecen számára: előbb Bódi Ádámot kellett lecserélnie a debreceni trénernek, majd nem sokkal később Torghelle labdaszerzése után Danilo szerezte meg a Honvéd egyenlítő gólját (1-1). A hazai környezetben hibátlanul teljesítő listavezető ekkor újra elkezdett futballozni: egy szép kényszerítő után Varga beívelése csúszott ki a felső lécről, majd a csereként beálló Nikolic ziccerét védte a Kemenest helyettesítő Sánta. A 81. percben Szakály Péter fejelt centikkel fölé egy jobboldali szögletet követően, majd fejsérülése miatt őt is kényszerűségből kellett lehoznia a pályáról Kondás Elemérnek.

A hajrában már tördelte a játékot a Budapest Honvéd, amely végül kiharcolta a döntetlent az Oláh Gábor utcai stadionban, a 2011/2012-es szezonban első csapatként pontot szerezve a Debrecen otthonában.

OTP Bank Liga 14. forduló
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Debrecen, 6500 néző, V: Kassai
gólszerzők: Szakály P. (23.), illetve Danilo (54.)
sárga lap: Kulcsár (45+1.), Coulibaly (73.), Nagy Z. (91.), Varga J. (93.), illetve Hajdú (50.), Lovric (61.), Torghelle (88.)
DVSC: Novakovics - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Bódi (Yannick 53.), Varga J., Szakály P. (Dombi 85.), Bouadla - Kulcsár (Nikolic 74.), Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér
Honvéd: Sánta - Lovric (Akassou 63.), Botis, Debreceni, Novák - Abass (Hidi 77.), Johnson, Ivancsics, Hajdú - Danilo, Torghelle (Délczeg 88.) Vezetőedző: Supka Attila