NFL

A gigászok és az újoncok csatája várható az NFL 8. hetében

  • Pelbát Levente

A gigászok szerepében a New England Patriots és a Pittsburgh Steelers játékosait láthatjuk. Az újoncokéban pedig Cam Newton és Christian Ponder domboríthat a Carolina Panthers Minnesota Vikings párosítás alkalmával. Az előzetesekből azonban kiderül, hogy további patinás sisak-és vállvédő-ropogtatás várható az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság nyolcadik fordulójában.

Baltimore – Arizona Tipp:
Ravens 27 – Cardinals 13
Kevin Kolb és pinty serege átutazza az országot, hogy belecsípjenek a múlt héten kis pontszámú mérkőzésen vereséget szenvedő Baltimore-i hollókba. Ám egy ilyen gyengén teljesítő irányítóval nem valószínű, hogy megtalálják a győzelem receptjét. Joe Flacco és támadógárdája pedig csak jobb lehet, mint a Jacksonville ellen, ahol csak a harmadik negyedben értek el először first downt.

Carolina – Minnesota
Tipp: Panthers 29 – Vikings 24
Mindenképpen megéri megtekinteni az ütközetet. Christian Ponderrel a Vikings feltámadt a Packers ellen, mégis kikaptak. Ennek ellenére már nem csak Adrian Petersonon múlik a támadójáték. Két elsőkörös választott küzd meg a győzelemér, talán Cam Newtonnak a hazai pálya előnye hozhat nagyobb lendületet. Nomeg a meccsenkénti 300.4 yardos átlag dobóteljesítménye sem mellékes.

Houston – Jacksonville
Tipp: Texans 31 – Jaguars 13
A Monday Night Footballon dicsőn győzték le a Baltimoret, ám most még egy nagy falat jön. Az a Houston, aki demoralizáló különbségekkel verte csoport riválisait. A Tennesseet és az Indianapolist összesen 75-14-re döngölte földbe. A Jaguars védelme erős, de nem eléggé.


New York Giants – Miami Tipp: Giants 28 – Dolphins 6Eli Manning és alakulata megkapta az ébresztő jelzést a Seattle ellen, és vasárnap rá fognak kapcsolni. A dél-floridai alakulatnál már pedzegetik Bill Cowher személyében az új edző érkezését. Tony Sparano lemondott volna? Még nem. Itt az idő bizonyítani. Mindezek ellenére a Giantsnek a nyeretlen és lelketlen Miami nem lesz ellenfél.

St. Louis – New Orleans
Tipp: Rams 9 – Saints 41
A kosok szarvai senkit sem riogattak meg eddig, ugyanis minden találkozójuk után vesztesen távoztak az idei szezonban. A Saints múlt heti gálaelőadása után a fél fogára sem lesz elég a Rams. Valószínű hasonló bánásmódban lesz részük, mint legutóbb a Coltsnak.

Tennessee – Indianapolis
Tipp: Titans 28 – Colts 13
Chris „kétezer yard” Johnson továbbra sem találja a tőle elvárt ritmust, annak dacára, hogy teletömték a zsebét a holtszezonban. A Colts az idősebb Manning nélkül pedig biztosra veheti, hogy ebben az idényben egyszer sem kerülnek ki győztesen a megmérettetésekből. A Texanstól elszenvedett fejmosó vereség után Matt Hasselback és társasága biztosan magára talál.

Buffalo – Washington
Tipp: Bills 30 – Redskins 27
A buffalói bivalyok ezúttal a kanadai Torontóban vívják meg harcukat a fővárosi rézbőrűekkel. A két együttes utolsó öt találkozójának mindegyikén a Buffalo volt a boldogabb fél. A Ryan Fitzpatrick vezérelte átlagban 31.3 pontot termelő Bills passzjáték kizökkenti a Redskinst, és sikert könyvel majd el a múlt heti Jets-bukta után.

Denver – Detroit
Tipp: Broncos 17 – Lions 33
Megint csak Tim Tebow körül fog forogni a világ a mérföld magas stadionban. Ám ezúttal a két sorozatos vereségtől feldühödött detroiti oroszlánok másznak fel az oxigénhiányos létesítménybe. A Denver védővonalának idei legnagyobb tesztje következik, ahol viszont. Matthew Srafford (amennyiben felépül bokasérüléséből) és Calvin Johson nem ígér kíméletet.

Pittsburgh – New England
Tipp: Steelers 28 – Patriots 31
A hétvége legnagyobb rangadójának ígérkezik a Brady/Roethlisberger párharc. A hazafiaknak talán több fegyvere van, mint az acélosoknak, amely az egyetlen különbséget jelentheti a csatározáson. A Steelers a legjobb passzvédekezés birtokosa, csupán 171.9 yardot engedélyez ellenfeleinek meccsenként. A Patriots ezzel szemben a legerősebb passzoló egyesület, 350.5  yardot átlagol. A pittsburghiek hármat nyertek zsinórban, a bostoniak pedig egyet pihenhettek.

Ben Roethlisberger a Patriots ellen viszi csatába az Acélosokat

Seattle – Cincinnati
Tipp: Seahawks 13 – Bengals 15
A Bengals a két sziporkázó újoncával, Andy Dalton irányítóval és A.J. Green elkapóval meglepetésre remekül szerepelnek eddig. Már a harmadik nagy „V”-t érték el egymásután. A Travaris Jacksonnal sem jól muzsikáló Seattle ellen minden bizonnyal meglesz a negyedik is. A párosítás nagy csatát ígér, viszont kevés ponttal.

San Francisco – Cleveland
Tipp: 49ers 24 – Browns 19
A hullámzó utcájú város focicsapata beindult, már 5-1-re áll. Namármost otthon fogadják a Browns egyszer fent-egyszer lent egy együttesét. Igaz, hogy a clevelandiek hármat nyertek folyamatában NFC ellenfelei ellen, viszont a 49ers utolsó kilenc hazai viadalából hetet behúzott. A mérleg nyelve Frank Gore futó miatt is a San Francico felé billen, aki 125 yardot és legalább egy TD-t mondhat magáénak meccsenként.

Philadelphia – Dallas
Tipp: Eagles 26 – Cowboys 24
Egyike a vasárnap legnézőcsalogatóbb eseményeinek. Az NFC keleti csoportrangadója, a Tony Romo vezette Dallas, és az Michael Vick irányította Philadelphia között, biztosan tartogat magában meglepetéseket. Ki fog derülni, hogy Vick, avagy Romo jobb-e posztján. Az újonc Cowboy, DeMarco Murray klubrekord mennyiségű 253 yardot szaladgált össze előző szereplésén. Bár mindként csapatban vannak meccset eldöntő figurák, talán mégis a Sasok múlják felül a tehenészeket.

Kansas City – San Diego
Tipp: Chiefs 19 – Chargers 34
Monday Night Football - Nem szabad túlságos izgalomba jönni emiatt. A Chiefs sorban hármat nyert, de ebből kettőt gyenge ellenfél ellen. Ezek közül főleg a Raiders volt az, aki 6 eladott labdával kapcsolt önmegsemmisítő üzemmódba. A Chargers alulmaradt a Jetsszel szemben, de ezúttal kijavítják kommunikációs gondjaikat és letaglózzák a Kansast.

Az NFL nyolcadik fordulójának menetrendje:
Tennessee Titans–Indianapolis Colts október 30. 18:00
Houston Texans–Jacksonville Jaguars október 30. 18:00
Baltimore Ravens–Arizona Cardinals október 30. 18:00
New York Giants–Miami Dolphins október 30. 18:00
Carolina Panthers–Minnesota Vikings október 30. 18:00
St. Louis Rams–New Orleans Saints október 30. 18:00
Buffalo Bills–Washington Redskins október 30. 21:05  
Denver Broncos–Detroit Lions október 30. 21:05
San Francisco 49ers–Cleveland Browns október 30. 21:15 TV: Sport 1
Seattle Seahawks–Cincinnati Bengals október 30. 21:15
Pittsburgh Steelers–New England Patriots október 30. 21:15
Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys október 31. 01:20
Kansas City Chiefs–San Diego Chargers november 1. 01:30 TV: Sport 2
Szabadnapos: Atlanta, Chicago, Green Bay, New York Jets, Oakland, Tampa Bay