NB I

Kétszer egyenlített majd győzött a Videoton Pápán

A Videoton 3-2-re nyert a Lombard Pápa otthonában az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati első mérkőzésén. Bene Ferenc vereséggel kezdte NB I-es edzői karrierjét, míg a Videoton második idegenbeli sikerét aratta a szezonban.

Pápa-Videoton mérkőzés a labdarúgó NB I-ben.Az első percben Nikolics durrantott 19 méterről jócskán a kapu fölé, de az első komoly helyzetet a hazaiak dolgozták ki, a 3. percben Lovrencsics Gergő tornáztatta meg Tujvelt, jobbról húzott befelé, majd 14-ről előtte a labdát a hosszú sarok felé, a kapus szögletre menetett.

A 12. percben a Videotonnak is volt gólszerzései lehetősége, Gosztonyi adott be jobbról, középen Rodenbücher elesett Sándor mellett, a középpályás tisztán lőhetett hat méterről kapura, de a gyenge kísérletet fogta Szűcs Lajos. Két perccel később a válogatott középpályás ismét tisztán, balról, 14 méterről lőhetett Nikolics pazar passza után, de eltörte a labdát.

Az első húsz percben nagyon szűk területen játszott mindkét csapat, 30-40 méteres sávban tömörültek, nehezen lehetett egyik-másik kapu elé kerülni a labdával. A félidő közepén kissé megélénkült a játék, a 20. percben Gosztonyi ziccerben Szűcsbe lőtte a labdát, két perc múlva szabadrúgásból próbálkozhattak a hazaiak, Totadze egyből kapura tűzte, de Tujvel könnyedén fogta a játékszert. A 26. percben Ganugrava iramodott meg a bal szélen, 25 méterről a hosszú alsó mellé gurított, noha középen több társa is érkezett. A 35. percben bal oldali sarokrúgást követően a túloldalon Marics fejelte vissza a labdát, majd két-három méterről az égbe lőtt.

A 40. percben Sándor már harmadjára sem találta el a kaput, Rodenbücher és Tóth G. elé is be tudott lépni, de balról a hosszú felső sarok fölé rúgott. Mindkét csapat előnnyel vonulhatott volna szünetre, de maradt a 0-0-s állás a félidőre.

A második felvonásban megszűnt a gólcsend, tíz perc alatt három találat esett, az 59. percben a valamivel veszélyesebb Lombard egy szép akció végén szerzett vezetést: Lovrencsics futott fel a jobb oldalon Sánchez mellett, beadása megpattant a védő lábán, Tujvel nagyon rosszul érte bele, az érkező Goran Marics elé öklözte a labdát, akinek egy-két méterről csak a hálóba kellett passzolnia azt (1-0).

Paulo Sousa kettős cserével próbált frissíteni, sikerrel, André Alves a 65. percben első érintéséből gólt szerzett, Tóth Balázs ívelt középre balról, a berobbanó Alves az ötösről a hálóba vágta a labdát (1-1). Két perccel később ismét Lovrencsics húzott el a jobb oldalon, középre tette a labdát, amelyet Ferenczi István egy méterről bombázott a hálóba, ezzel újra vezettek a hazaiak (2-1).

A Pápa megélénkült a visszaszerzett vezetéstől, tetszetősen futballozott, de André Alves újabb villanásával ismét egalizált: a 76. percben Oliveira jobb oldali beadását a brazil csatár 12 méterről a hosszú felsőbe csavarta (2-2). A 82. percben már a Vidinél volt az előny: Nemanja Nikolics a tizenhatos vonaláról Szűcs fölött emelt szép mozdulattal a hálóba (2-3).

Az első félidő kissé unalmas játékot hozott, és nem gólzáporos másodikat sejtetett. A második felvonásban jó részében hiába futballozott veszélyesen a Lombard, André Alves kétszer is életet lehelt csapatába, és a hajrában Nikolics gyönyörű gólja a Fehérvárnak jelentette a három pontot.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Lombard Pápa Termál FC-Videoton FC 2-3 (0-0)
Pápa, 2000 néző, v.: Németh Á.
Gólszerző:Maric (59.), Ferenczi (72.), illetve Alves (70., 76.), Nikolics (82.)
Sárga lap: Tóth G. (26.), Zulevs (67.), Horváth L. (68.), illetve Caneira (22.), Nikolics (82.)
 
Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Rodenbücher, Totadze, Présinger - Lovrencsics (Varga G., 80.), Horváth L., Ganugrava (Germán, 85.), Puri (Zulevs, 57.) - Ferenczi, Maric
Videoton: Tujvel - Oliveira, Vinicius, Caneira, Sanchez - Gosztonyi (Nagy D., 80.), Sándor Gy. (Alves, 64.), Mitrovic, Tóth B., Elek (Evandro, 64.) - Nikolics