NB II

Az ősz rangadója jön a Keleti csoportban

Címkék:

Az NB II. Keleti csoportjának első helyezettje, a Szolnoki MÁV FC fogadja a második Békéscsaba együttesét.

A hétközi Magyar Kupa-meccsen a kék-fehérek pihentették legjobbjaikat a Ferencváros ellen, így vereség és kiesés lett az összecsapás vége. Pásztor József ezzel szemben megszokott kezdőtizenegyét szerepeltette a Vasas ellen, s fiai óriási csatában 3-2-re legyőzték az angyalföldieket.

"Már játszottunk kiemelt figyelmet érdemlő meccset, de azt hiszem ez a mostani lesz az igazi rangadó - mondta a szoljon.hu-nak a MÁV FC vezetőedzője, Romanek János. - Eddig teher nélkül játszhattunk, hiszen céljaink közt nem szerepelt az azonnali visszakerülés az NB I-be, ám ha most legyőzzük a Békéscsabát, már beszélhetünk az esetleges tervmódosításról."

Romanek szerint sok múlik majd azon, melyik csapat tudja jobban hatástalanítani a másikat.

"Két támadófelfogásban játszó együttes találkozik. Nagy kérdés, melyik védelem tudja jobban hatástalanítani a rivális gólveszélyes csatárait. A Békéscsabát magas, jól fejelő labdarúgók alkotják, így a pontrúgásokra, Balogh nagy bedobásaira különösen oda kell figyelnünk. Ha a két légióst, Tchanát és Leucutát, valamint az egykoron nálunk is szerepelt Pozsár Gabit ki tudjuk venni a játékból, megnőnek győzelmi esélyeink."

A rangadót a FIFA-játékvezető, Vad II. István dirigálja, segítője Pápai Zoltán és Punyi Gyula lesz.