Bundesliga

A Bayern ismét gálázott, Huntelaar megint győzelmet hozott a Schalkénak

A rekordbajnok bajorok 4-0-ra győzték le a Nürnberget a délvidéki rangadón, a Schalke a Hoffenheimet múlta felül, a Hertha Wolfsburgban tudott nyerni.

A Bayern ismét gálázott - Fotó: AFP

A Bayern München-1. FC Nürnberg meccsen nem sokáig hagyta reménykedni Jupp Heynckes együttese a vendégeket, Mario Gomez ugyanis Schweinsteiger jobb oldali beadását fejelte a kapuba. Ezzel azonban nem értek véget a hazai rohamok, a 19. percben egy szép összjáték után Schweinsteiger 20 méterről a bal sarokba bombázott. Húsz perccel ezt követően folytatódott a gólgyártás: Lahm passzolt Ribéryhez a bal oldalon, aki 18 méterről a bal sarokba lőtt. A szünet után Gomez megszerezte második gólját is, ismét közelről püfölte a hálóba a labdát.

Az FC Schalke 04-1899 Hoffenheim találkozón bár Ibisevicnek két lehetősége is volt, hogy a Hoffenheimnek szerezzen vezetést, ez a Schalkénak jött össze, a 28. percben Draxler visszagurítását Raúl továbbította a kapuba. Az első félidőben már nem változott az állás, a másodikban viszont a hoffenheimi gólvágó ismét villant: Ibisevic Babel beadását lőtte a kapuba. Az utolsó 20 percben aztán három perc alatt eldőlt a meccs: Huntelaart előbb Compper buktatta, az ezért járó büntetőt a sértett kapuba lőtte, majd ismét a holland támadó volt eredményes Draxler passzából.

A Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 összecsapáson a hazaiak a 21. percben szereztek vezetést, amikor Reus jobbról a vendégkapus lábai között a rövid sarokba lőtt. Öt percre rá azonban a Hannover egyenlíteni tudott, Pogatetz talált a kapuba. A második játékrész elején a hazaiak első gólját is szerző Reus 16 méteres lövése talált utat a kapuba.

A VfL Wolfsburg-Hertha BSC meccsen kicsit kevesebb mint fél óra elteltével megszerezték a vezetést a fővárosiak, amikor gólvágójuk, Raffael egy ellentámadás végén lőtt a jobb felső sarokba. Négy percig örülhetett csak a vendégtábor, ugyanis Mandzukic Dejagahval játszott össze, és a visszakapott labdát az üres kapuba rúgta. A 37. percben ismét előny a Herthánál: Benaglio a kapujából kifutva buktatta Lasoglát, a büntetőt pedig Kobiashvili váltotta gólra. A közönségük támogatását élvező Farkasok a hajrában egyenlíteni tudtak Schäfer révén, a slusszpoén azonban a berliné volt: Lasogga Kyrgiakost megelőzve a 85. percben eldöntötte a találkozót.

Német bajnokság
11. forduló
Bayern München-1. FC Nürnberg 4-0
Gólszerző: Gomez (2., 68.), Schweinsteiger (19.), Ribéry (39.)
FC Schalke 04-1899 Hoffenheim 3-1
Gólszerző: Raúl (28.), Huntelaar (73.-11-esből, 76.) ill.  Ibisevic (63.)
Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 2-1
Gólszerző: Reus (21., 51.) ill. Pogatetz (26.)
VfL Wolfsburg-Hertha BSC 2-3
Gólszerző: Mandzukic (31.), Schäfer (84.) ill. Raffael (27.), Kobiashvili (37.-11-esből), Lasogga (85.)