Férfi kézilabda

Mocsai és Skaliczki is férfias, de sportszerű játékot vár - mi élőben közvetítjük

Szombaton kora délután játsszák a Budapest Bank férfi kézilabda liga őszi idényének rangadóját, a Pick Szeged-MKB Veszprém mérkőzést. A papírformának megfelelően mindkét együttes hibátlanul szerepelt idáig a bajnokságban, de természetesen legalább az egyikük győzelmi sorozata megszakad. A mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk szombaton 12:55-től.

Az MKB Veszprém 2008 nyara óta nem szenvedett vereséget, így természetesen a szegedi rangadókat is nyerte Mocsai Lajos együttese hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. A 2010-11-es bajnokság alapszakaszában például nagyon szorosan alakult a két csapat meccse, hiszen a Tisza-partiak többször is vezettek, végül azonban egygólos (36-35) vendégsiker született. A címvédő vezetőedzője viszont nem csapata győzelmi sorozatával foglalkozik, hiszen komoly ellenállásra számít szombaton.

"Az elmúlt évekkel nem szívesen foglalkoznék. A Szeged egy BL-résztvevő, erre a mérkőzésre sikerélménnyel készülő csapat, amely jó, erős játékosállományból áll, nagyon kemény védelemmel, ötven százalék körüli kapusteljesítménnyel és jól felépített támadóstratégia tervvel rendelkezik. A Szeged hazai körülmények között, négy és félezer ember előtt minden európai csapatnak méltó ellenfele, így a Veszprémnek is" - mondta a hatharom.com-nak a mesteredző.

Ahogy Mocsai Lajos is említette, Skaliczki László együttese sikerélménnyel készülhet a találkozóra, hiszen az előző hétvégén idegenben le tudta győzni a Partizan Beogradot, ezzel első sikerét aratva a Bajnokok Ligája 2011-12-es szezonjában.

"Büszke vagyok arra, hogy 1-5-ös kezdés után egy olyan 10-2-es időszakot produkáltunk, ami ezen a szinten nagyon ritkának mondható, és büszke vagyok az utolsó tíz percünkre is, amikor az egyik legjobb játékunkat mutattuk be, amióta én Szegeden dolgozom. Ebben nagy szerepe volt a jól védő Miklernek, az őt váltó Tatainak, az egymást remekül segítő védelmünknek, az ismét klasszis teljesítményt nyújtó Sulcnak, az elnyűhetetlen Zubainak és még sorolhatnám a remekül teljesítő embereket" - emlékezett vissza az előző mérkőzésre Skaliczki László.

Tavaly a Szeged nem volt egy súlycsoportban a Veszprémmel, de a küzdelem idén garantált
A szegediek szakvezetőjének ugyanakkor vannak gondjai a felkészülés kapcsán, hiszen hetek óta többen is sérültek csapata keretéből, meccsről meccsre egyre kevesebben tudtak készülni, és nem úgy tűnik, hogy sokat javult volna a helyzet ezen a héten.

"Komplett bal- és jobbszárnyunk van maródi listán, Lékai Máté vírusfejlődéssel küzdött, Sulcnak is van egy kisebb problémája, ami az utóbbi hetek terhelését nézve nem is csoda. Kevesen tudtunk edzeni, de ez a helyzet, siránkozni kár, arra kell törekednünk, hogy minél többet hozzunk ki a mérkőzésből. Egy rutinos európai szintű, itthon több éve veretlen csapattal fogunk játszani, de az elvárom a játékosaimtól, hogy ne féljenek, hanem amit tudnak, azt bátran merjék megcsinálni" - mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Ami a Veszprémet illeti, ők szombaton egy nagyon nehéz mérkőzésen arattak nagyszerű győzelmet az orosz Csehovszki Medvegyi ellen a Bajnokok Ligájában, kedden pedig már a Tata ellen játszottak bajnoki mérkőzést.

"A Bajnokok Ligája miatt kicsit besűrítettük a programunkat, és a Tata elleni találkozón sok játékos kapott lehetőséget a bizonyításra, és néhány dolgot kipróbáltunk. Tudatosan készülünk a Szeged elleni mérkőzésre, és a csapat minden tekintetben jó állapotban van, felkészült, rendkívül erős, és nagy becsvággyal, ugyanakkor megfelelő respekttel és tisztelettel készül" - mondta a heti programról Mocsai Lajos.

Skaliczki László a foghíjas kerettől nagy küzdelmet, és végig fegyelmezett, kemény, de sportszerű játékot vár el: "Látom a játékosaimban a becsvágyat, tudom, hogy mire képesek. Hiszek abban, hogy ezt az érzésüket a pályára is viszik. A Veszprém az esélyesebb, de a Szeged az utolsó töltényig küzd, amit el is várok a játékosaimtól. Az más kérdés, hogy azon érdemes elgondolkodni, hogy mit követtünk el, amiért a sors ennyire lefelé húz bennünket, de bízom abban, hogy ebből a mérkőzésből megerősödve tudunk kikerülni. Minél kevesebb gólon kell tartanunk a Veszprémet, és a kemény védelmüket megfelelő támadástaktikai elemekkel meg kell puhítanunk. Fontos, hogy a fair play keretei között nagyon kemény, férfias játékot produkáljunk, ami azt gondolom, hogy a helyszínen szurkolók és a televíziónézők igényeit is kielégítheti."

Természetesen a hazaiak küzdeni akarása Mocsai Lajost sem lepi meg. A szövetségi kapitány azonban a keménység mellett szellemes játékot is vár a Szegedtől.

"Nagy ellenállásra számítok, hiszen az ellenfelünk kreatív, sokoldalú tervvel rendelkezik, nagy küzdőkből áll, hisz a válogatott játékosok másik nagy része ott kézilabdázik. A támadójátékuk minden eleme, az átlövőjáték, a szélsőjáték és a beállójáték is megfelelően felépített, amit kielemeztünk, és természetesen tudatosan felkészülünk belőle" - zárta gondolatait a szakember.

A mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk szombaton 12:55-től.