NB I

Luque villanása három pontot ért a Diósgyőrnek

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Diósgyőr közel 9000 ezer ember előtt 1-0-ra legyőzte a Szombathelyi Haladás együttesét.

Az odahaza hat győzelmet és egy döntetlent felmutató DVTK számított a mérkőzés esélyesének, a statisztikák mellett az elmúlt hetek formája is Benczés Miklós tanítványai sikerét jósolták. A nem éppen szurkolóbarát idő ellenére közel 9000 ezer fanatikus előtt megrendezett mérkőzést valamelyest a vendégek kezdték jobban - elsősorban a mindössze 19 éves Kovács István bizonyult aktívnak - de az első 10-12 perc elteltével a miskolciak fokozatosan átvették a játék irányítását. Az első 20 percet követően már helyzetekig is el-el jutottak a csapatok, de az igazán fontos jelenetek a játékrész hajrájára maradtak: a 42. percben a spanyol Luque a "világ végéről" bombázott Rózsa kapujába - a szombathelyi kapus, ki tudja miért, de nem mozdult el a hosszú sarok felé, noha ha ezt időben megteszi, háríthatta volna a hazai sztár próbálkozását (1-0). Szinte a középkezdés után azonnal egalizálhatott volna a Haladás, de Kenesei helyzeténél Budovinszky az utolsó pillanatban menteni tudott.

Luque ünneplése
A fordulás után sem igazán változott a játék képe, kiegyenlített játék és nagy küzdelem folyt a pályán - sok-sok technikai hibával. A kapuk nem forogtak valódi veszélyben, igaz, az 56. percben egy diósgyőri szögletet követően a szombathelyi Tóth Péter csúcstatása után saját kapufáját találta el. A 68. percben újra csak Kenesei került ígéretes helyzetbe, de a rutinos támadó addig várt, amíg a miskolci védők becsúszva menteni tudtak. Újabb 10 perccel később ismét Tóth fejelt nem sokkal fölé egy sarokrúgást követően, de ekkor már a "jó" kaput vette célba. A találkozó hajrája is izgalommentesre sikeredett, így a DVTK egy egyéni villanásnak köszönhetően megszerezte a három pontot.

OTP Bank Liga 14. forduló
Diósgyőri VTK-Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 8500 néző, v.: Böcskei
gólszerző: Luque (43.)
sárga lap: Gohér (21.), illetve Kenesei (29.), Halmosi (39.), Vujovic (83.)
Diósgyőr:Rados - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Gallardo (Pál Sz. 71.), Lippai (Arze 55.), Luque - Tisza, Carreno (Seydi 63.)
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi (Skriba 66.) - Sluka (Oross 82.), Búrány - Vujovic, Kovács I., Sipos N. - Kenesei