Profi boksz

Erdei már igent mondott a Cloud elleni szilveszteri mérkőzésre

  • MTI

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok elfogadta a Showtime televízió által kínált lehetőséget, és igent mondott egy Tavoris Cloud elleni, december 31-i IBF-világbajnoki címmérkőzésre - tájékoztatta Christof Hawerkamp, a magyar öklöző menedzsere a sport1tv.hu oldalt.

Erdei Zsolt a WBO világbajnoki övével

A tengerentúli csatorna azt szeretné, ha szilveszterkor - illetve magyar idő szerint már 2012. január 1-jén - csapna össze Madár és a félnehézsúlyú címvédő amerikai Tavoris Cloud a Nemzetközi Boksz Szövetség koronájáért. Cloud egyelőre nem foglalt állást a kérdésben, de a honlap információja szerint ő is hajlik az ajánlatra.

"Ez volt az álmom, mindenképpen világbajnoki címmérkőzést akartam bokszolni. Cloudot már többször is láttam, erős, mint a bivaly" - mondta reménybeli riválisáról Erdei Zsolt.

Clouddal nem Madárnak és a Lou DiBella vezette amerikai menedzsmentnek kell megállapodnia, hanem a Showtime-nak. Ha minden a tervek szerint alakul, és Cloud is igent mond, akkor Erdei a közelmúltban elkezdett felkészülése utolsó szakaszát már az Egyesült Államokban végzi, méghozzá edzője, Fritz Sdunek irányítása mellett.

A 37 éves Erdei profiként 33 mérkőzésen maradt veretlen.