Bundesliga

Ballack korai góljával nyert a Bayer Freiburgban

A Bundesliga 11. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Bayer Leverkusen Michael Ballack 2. percben esett góljával 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Freiburgot.

Úgy tűnik, a tavalyi ezüstérmes Bayer Leverkusen mégsem tudta maximálisan pótolni az idény végén a Bayern Münchenbe igazoló Jupp Heynckes vezetőedzőt. Bár a gyógyszergyáriak Robin Dutt vezetésével nem kezdték rosszul a bajnokságot, egyre inkább kezdenek lemaradni az éllovasoktól - a sereghajtó otthonában ezért nem engedhettek meg maguknak egy újabb botlást.


Álomszerűen kezdődött a vendégek számára a találkozó: a 2. percben egy jobboldali szögletet követően Ballack eszmélt a legjobbkor - a rutinos középpályás góljával korán előnyhöz jutott a tavalyi ezüstérmes (0-1).A kezdeti sokkból szépen-lassan felébredt a Freiburg, amely az első negyedóra elteltével teljesen átvette a mérkőzés irányítását. Hiába játszott azonban egyre jobban a hazai gárda, a kapu előtt rendre elbizonytalanodtak a támadók. A 38. percben aztán Cissé kis híján mégis betalált: egy szép jobboldali akció után remekül érkezett a beadásra, de hiába előzte meg védőjét, csak a kapufát találta el.

A fordulás után teljesen egyértelművé vált a Freiburg fölénye, a Bajnokok Ligájában is érdekelt Leverkusen alárendelt szerepet játszott a Bundesliga sereghajtójának otthonában. A 69. percben a csereként beálló Reisinger került ígéretes lövőhelyzetbe, de Leno kapus hárított, majd tíz perccel később Cissé vett át remekül egy indítást majd lőtt centikkel fölé. Ezen az estén képtelen volt bevenni ellenfele kapuját a Freiburg, és ugyan a játék képe alapján rászolgált minimum az egy pontra - mégis kikapott.

Bundesliga
11. forduló
SC Freiburg-Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
gól: Ballack (2.)