Kosárlabda

Újabb amerikai kosaras érkezett Zalaegerszegre

Chris Hines Zalaegerszegre szerződött

  • Pelbát Levente

Szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a Zalakerámia ZTE Kosárlabda Klub bemutatta új szerzeményét. Az amerikai Chris Hinest, aki erőcsatár és center poszton is bevethető lesz. A játékos első szezonját kezdi Európában. A klubvezetés kéthetes próbajáték után döntött Hines leigazolásáról.

A 24 éves amerikai Chris Hines korábban az Alabamai Egyetemen pattogtatott. Első ottani évében 14 pontot és 9 lepattanót átlagolt. A rákövetkező idényben már 20 pontra és 12 lepattanóra emelte meccsenkénti mérlegét és ifjúsági válogatottnak (All American) is beválasztották.

Az alabamai csapatnál a "roncstelepi kutya" (junkyard dog) becenévre hallgatott, ugyanis olyan módon harcolt minden egyes pontért és lepattanóért, akár egy őrző-védő eb. Egykori csapattársa, Charvez Davis a következőt mondta róla: "Minden meccsen kész háborúba menni velünk. Minden lepattanót és minden labdaszerzést magáénak akar tudni".

Hines a pontok mellett, nagy lelkierőt ad csapatainak
Ám sikereinek komoly ára volt.

Személyéhez méltatlan családi háttérrel rendelkezik. Árvaként, gondozótól gondozóig adták. Az utcai zűrök sem mindig kerülték el, végül a kosárlabdában lelt megváltásra.

"Chris annyi mindent tesz a pályán, ami nem kerül be a statisztikába" - mondta róla Anthony Grant, az alabamia csapat trénere.

Sikeres egyetemi pályafutása után az NBA-ben zajló sztrájk miatt Magyarországot találta megfelelőnek tehetsége további pallérozására.  

Kis Attila, a Zalaegerszeg vezetőedzője a zalasport.hu-nak elmondta: "Nem akartunk hisztis sztárt igazolni, és az első tapasztalataim is azt igazolják, hogy egy kezelhető, jókedélyű játékos érkezett Egerszegre". Hines előző amerikai szezonjában igen hasznosan játszott, 28 perceket töltött átlagban a csapatában, és elsősorban a védekezés az erőssége. Viszont nem probléma neki a támadójáték sem.

Kern Lajos, ügyvezető igazgató szerint a csapat így nagyobb eséllyel veheti fel a harcot az első osztályban való benn maradásért. Egy játékos, aki a győzelemben hisz, és minden meccsen a legjobbját akarja kihozni, minden bizonnyal jó hatással lesz az együttesre.

A fiatal amerikai mindjárt egy nagy falattal kerül szembe első magyarországi mérkőzésén, ugyanis a ZTE szombaton este 7-kor a Körmendet fogadja.