Karrier

Nem volt bunda, nem volt csalás - mondja az eltiltott pécsi játékos

Az év végéig eltiltott Törtei Tamásnak vegyes érzései vannak, ez volt a legkisebb tétel, amit kaphatott.

Törtei év végéig nem rúg labdába - Fotó: pecsma.hu

Törteit a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága 2011. december 31-ig eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

"Vegyes érzéseim vannak - mondta a PMFC balhátvédje a bama.hu-nak. - A szabályzat szerint akár öt évig is terjedhetett volna a büntetés. De nem történt semmi, nem volt bunda, nem volt csalás, ennek még a gondolata sem vetődött fel bennem. A bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy az ajánlatot elutasítottam, és azt is, hogy még egy héttel a mérkőzés előtt jelentettem a történteket. Ez volt a legkisebb tétel, amit kaphattam. Persze, hogy így is fáj ez az egész, de ez volt a legjobb rossz."

Törtei állítása szerint nem is volt tisztában azzal, hogy 24 órán belül jelentenie kell a történteket.

"Sajnos tényleg nem voltam vele tisztában, ha tudom, rohanok jelenteni. Egy életre megjegyeztem! A csapat edzéseire nem mehetek, sajnos, de naponta így is kétszer tréningezek. Hosszú futások vannak a programban Malomvölgyben, illetve egy fitneszterembe is járok. A labda ugyan nyilván hiányzik, de a törzsemet, a lábamat erősítem, amennyire csak lehet. Mindez nem helyettesíti a futballt, de megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy jó formában maradjak. Egyébként sem vagyok az a típus, aki elhagyja magát, mozgok egész nap erre-arra" - jegyezte meg a 26 éves játékos.

Amint az ismert, Törtei Tamást telefonon hívták fel azzal a szándékkal, hogy az október 5-i, Siófok – PMFC Ligakupa-meccset megbundázzák, veszítsenek a pécsiek. A játékos az esetet nem jelentette 24 órán belül, csak két-három nappal később. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult gazdasági vesztegetés bűncselekmény gyanúja miatt. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság erről tájékoztatta is a PMFC-t, amely egyébként azonnal tájékoztatta az MLSZ-t.