La Liga előzetes

Első idegenbeli góljára hajt az Atlético, az Espanyol a Betist fogadja

Két találkozót rendeznek csütörtökön a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában: az újon Real Betis az Espanyolt, az Athletic Bilbao pedig az Atlético Madridot fogadja.

Ilyen jelenetekre mostanában nem nagyon volt példa az Atléticónál

Espanyol - Betis 20.00
Tv: Sport1
hatharom-tipp: 1
Az újonc Betis szenzációsan kezdte az idei szezont, az első négy mérkőzés után négy győzelem állt a zöld-fehérek neve mellett. Az utóbbi hetekben azonban megtorpanni látszik a Pepe Mel együttese, négy találkozót is elveszített zsinórban, a tabellán pedig visszacsúszott a 8. helyre. A sevillai csapatnak nem lesz könnyű dolga a mostani fordulóban sem, hiszen az Espanyol vendégeként lép majd pályára. A barcelonai kék-fehérek a Racing Santander és a Rayo Vallecano ellen is diadalmaskodni tudtak, Ramón Condal együttese tehát jó formában vághat neki ennek a találkozónak.

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 22.00
Tv: Sport1
hatharom-tipp: x
A késő esti mérkőzésen a két Európa Liga-résztvevő csapat feszül egymásnak, az alakulatok ráadásul közvetlen egymás mögött állnak a tabellán is. A formát tekintve a Bilbao áll jobban, hiszen Marcelo Bielsa fia négy mérkőzés óta veretlenek, míg a fővárosiak három egymást követő összecsapásukon is döntetlent értek el - ráadásul csak egyik alkalommal találtak az ellenfél kapujába. A baszkok odahaza utoljára 2009-en győzték le a "matracosokat", a két csapat legutolsó három mérkőzésén rendre a madridiak örülhettek a lefújást követően. A csütörtöki mérkőzés előtt azonban bízhatnak a jobb szereplésben, már csak azért is, mert idegenben az Atlético , rúgott gól nélkül és egy ponttal rendelkezik, amivel az újonc Granadát leszámítva a liga legrosszabb mutatójának birtokosa. A két csapat utóbbi 11 találkozójából egy sem végződött döntetlennel, 4 Bilbao siker mellett az Atlético 7 alkalommal szerezte meg a 3 pontot, ráadásul az utolsó 5 Bilbaoban lejátszott meccsből is négyszer az Atlético került ki győztesen, és ezzel a négy győzelemmel az Atlético tudja magáénak a legtöbb sikert a San Mamésben az elmúlt öt idényből. A Barcelona(22) és a Real Madrid(27) mögött az Atléticonak van a legtöbb győzelme a Bilbao ellen a Primera Divisionban, szám szerint 21.