Válogatott

Egervári sose mondott le Tőzsérről, Liptáknak hamar csapatot szeretne

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, fájdalmas, hogy Rudolf Gergely nem lehet tagja a keretnek, de örül Gera Zoltán visszatérésének.

A szövetségi kapitány egyelőre huszonnégy játékost jelölt a Liechtenstein és Lengyelország ellen készülő válogatott keretébe.

"Még több mint két hét hátra van a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzésig, de különféle technikai okok miatt már most kihirdettem egy bő, huszonnégy fős keretet. A megadott névsort jövő héten, a bajnoki fordulók után szűkítem, addig igyekszünk minél több játékosról friss információkat szerezni. Sajnos továbbra is vannak hiányzóink, különösen fájdalmas Rudolf Gergely távolléte, ő a mai napig sem tudta elkezdeni az edzéseket klubcsapatában, ezért nem lenne értelme a meghívásának" - írta Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában a kerettel kapcsolatban.

Egervári örül Gera visszatérésének - Fotó: MTI

A szakember különösen örült annak, hogy Gera Zoltán újra edzésbe állt, és Szalai Ádámról is jó híreket hallani.

"Gera Zoltán viszont már mérkőzést is játszott a tartalékok közt angol klubjában, ezért itt van a helye a válogatottban is. Örömteli, hogy Szalai Ádám már a Mainz keretével edz, és a lába jól reagál a terhelésre, ám őt még korai lett volna meghívni a keretbe, rá már csak jövőre, a téli felkészülés után számíthatunk. Sajnálom, hogy Lipták Zoltánnak nem jött össze az angliai szerződés, nagyon szeretném, ha végre rendeződne a sorsa, akár úgy is, hogy egy hazai klubhoz igazol, mert esetében a legfontosabb, hogy mielőbb újra játsszon."

 A kapitány nyomatékosította, hogy sose mondott le Tőzsér Dániel játékáról, hétvégén meg is nézi a Genk belga bajnokiját személyesen.

"Mivel az U21-es válogatott nem lép pályára a Liechtenstein elleni meccs napján, Róth Antallal abban állapodtam meg, hogy csapatából Kádár Tamás a felnőtt keret tagja lesz. A hétvégén ismét külföldi túrára indulunk Kenyeres Imrével, ezúttal belga, valamint holland bajnokikat nézünk meg. Szombaton kettéválunk, Imre a Lokeren-Kortrijk bajnokin Czvitkovics Péter játékát figyeli meg, én pedig a Bruges-Genk mérkőzésre utazom el, ahol Tőzsér Dániel és Köteles László léphet pályára. Az utóbbi hónapokban visszatérő kérdés, hogy a Genk légiósai miért nem tagjai a keretnek. Én sosem mondtam olyasmit, hogy ők nem lehetnek nálam válogatottak, folyamatosan figyeljük a teljesítményüket, és most is érdeklődve várom, hogyan szerepelnek a hétvégén, Tőzsér Dániel neve a bő keretben is szerepel. A vasárnap sűrű lesz, mert Nijmegenben fél háromkor kezdődik a NEC-Utrecht mérkőzés, Brüsszelben pedig hatkor az Anderlecht-Lierse, mi pedig szeretnénk mindkét találkozón ott lenni, hogy Vadócz Krisztián és Juhász Roland játékát is megfigyelhessük."