Arsenal

Arsene Wenger bízik Robin van Persie szerződés hosszabbításában

Az Arsenal örök optimista francia menedzsere bizakodó, bár ez nyáron Fabregas és Nasri esetében sem jött be.

Wenger bízik van persie-ben - Fotó: AFP

Arsene Wenger optimista Robin van Persie jövőjét illetően. Az Arsenal francia menedzsere szerint a holland támadó hamarosan aláírhatja új szerződését a klubbal.

„Még 18 hónap van vissza a szerződéséből, bizakodom, hogy aláírja az új megállapodást. Mindig bizakodó vagyok” - jelentette ki a szakember.

Azt azonban nem tette hozzá, hogy ez a bizakodás sokszor nem elég, hiszen nyáron is biztos volt benne, hogy Cesc Fabregas és Samir Nasri is marad a londoniaknál. Mindkét játékos távozott, és erre Robin van Persie-nek is jók az esélyei.

A holland korábban elmondta, nem gondolkodik azon, hogy meghosszabbítja a szerződését az Ágyúsokkal. Kijelentette: boldog jelenlegi megállapodásával, nem gondolkodik azon, hogy további évekre aláír.

„Boldog vagyok a jelenlegi szerződésemmel, ez jó nekem. Többet nem tudok mondani, nem látok a jövőbe. Még két évig az Arsenal játékosa vagyok 2013-ig, ameddig még bármi megtörténhet” - nyilatkozta korábban a holland támadó.

A 28 éves játékos is úgy nyilatkozott nyáron, hogy szívesen elhagyná Arsene Wenger együttesét, de „utolsó mohikánként” mégis maradt Londonban. A holland remek mutatókkal rendelkezik: 67 Premier League-meccsen eddig 45-ször volt eredményes, viszont az Arsenallal eddig trófea nélkül maradt. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Real Madrid 30 milliós ajánlatot kíván tenni érte az Arsenalnak.