FIFA-Aranylabda

A világ Brazíliában is lát minket - Neymar

A fiatal brazil tehetség szerint az ő jelölése a 2011-es FIFA-Aranylabdára a bizonyítéka annak, hogy a brazil klubfutball igenis feljövőben van.

Neymar Santos-mezben, vajon változik ez valaha?

A Mundo Deportivo által "megszellőztetett" listán a 19 éves Neymar is szerepel, ami az őt körülvevő médiafelhajtást elnézve egyáltalán nem meglepő. Persze hiba lenne csak erre fogni a történetet, hiszen akárkiért nem versenyezne egymással a Barcelona és a Real Madrid - a Santos fenegyereke tehetsége alapján óriási karrier előtt állhat.

Ugyan a közelmúltban a februárban visszavonult Ronaldo egy nyilatkozatában azt mondta, eljött az idő Neymar számára, hogy a brazilnál erősebb pontvadászatban is bizonyítsa tehetségét, maga a játékos ezt nem így látja. "Az Aranylabda-jelölés egyértelműen bizonyítja, hogy értékelik a brazil focit. Nem kell mindenáron elhagyni az országot, a világ itt is lát minket" - mondta egy sajtótájékoztatón az őrdöngős cseleiről elhíresült támadó, aki elárulta azt is, hogy nem szokott azon járni az esze, hogyan válhatna belőle a legjobb a futballista a világon. " Hogy ehhez mire lenne szükségem, még nem gondolkoztam, de mindig azon vagyok, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a csapatom sikeréért."

Neymar emellett hangsúlyozta, hogy továbbra is a Santost kívánja erősíteni, és a közeljövőben nem szívesen távozna szeretett csapatától." Már kétszer is visszautasítottam a kérőket, nagyon remélem, hogy itt tudok maradni, mert történelmet akarok írni a Santosszal."