Serie A előzetes

A Palermo az élmezőnyért, a Lecce az életéért küzd

Egyetlen mérkőzés maradt csütörtök estére a Serie A kilencedik fordulójából. Ezen a mezőny kellős közepén álló Palermo a kiesőjelölt Leccét fogadja. Győzelem esetén a sűrű élmezőny miatt a hazaiak akár négy hellyel is előrébb kerülhetnek, a vendégek viszont épp csak kiemelkednének a kieső zónából.

Palermo-Lecce 20:45
TV: Digi Sport
hatharom-tipp: 1
A hazai csapatból az eddig egyszer sem játszó Di Matteo biztosan hiányozni fog, de a szó szoros értelmében inkább az alapembereknek számító Acquah-t és Pinnillát hiányolhatják, ha nem tudnak pályára lépni, az ő szereplésük ugyanis kérdéses. A vendégeknél még mindig nem lehet ott a kapuban Julio Sergio, valamint a mezőnyben Di Michele, Ferrario és Diamouténé.

A Palermo két idegenbeli vereség után készül a mérkőzésre, de ezt a két vereséget a Milantól és a Romától szenvedték el a rózsaszín-feketék. A Lecce szintén kikapott a hétvégén a Milantól, noha már 3-0-s előnyben is volt. A pszichológusok szerint az ilyen drámai meccseken óriási lelki pluszokat lehet szerezni, ha győztes oldalon áll az ember (lásd még a Milan Parma elleni 4-1-es szerdai sikerét), a vesztes azonban nehezen regenerálódik. Eszerint tehát egy nem túl motivált sárga-piros együttest láthatunk majd Palermóban, annak ellenére, hogy van miért küzdeniük a vendégeknek, hiszen eddig csak egyszer tudtak győzni a szezonban, és a tabella utolsó előtti helyén állnak.

Az idén a Lecce három idegenbeli találkozójából kettőt megúszott kapott gól nélkül, a harmadikon viszont hármat kapott Sienában, Palermóban pedig szintén lesz mitől rettegniük, mert a Rosanerók február óta mindig lőnek gólt hazai pályán.