NB I

A Honvédban játszott a bundával gyanúsított játékos - sajtóhír

Sz. György a Blikk szerint 27 esztendős, a Ferencvárosban nevelkedett, a Honvédban játszotta egyetlen élvonalbeli meccsét.

Bunda

Három diósgyőri futballistát fizettek le a hazai fogadási botrány szereplői, hogy számukra kedvező végeredmény szülessen a 2010. május 5-én lejátszott DVTK–Nyíregyháza élvonalbeli meccsen, amelyet meglepetésre a nyírségiek nyertek meg 1-0-ra. A Blikk információi szerint a játékosok fejenként 3000 eurót (900 ezer forintot) kaptak, de az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre nem közölte a bundázók nevét.

"Amint a nyomozók megnevezik, kik az érintettek, klubunk is azonnal megteszi a szükséges lépéseket. Addig azonban nem tudunk mit kezdeni a hírrel" - mondta a bulvárlap érdeklődésére Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója.
Tóth László, a DVTK akkori edzője szerint "furcsa" gólt kaptak másfél éve

"A kapott gól azért volt érdekes, mert belső védőink nagyon rosszul helyezkedtek, kapusunk is lemaradt a beadásról - mondta Tóth László, aki tegnap azzal egészítette ki szavait: sajnálná, ha kiderülne, magyar játékosok is érintettek a botrányban.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki Sz. Györgyöt, aki a meccs előtt a Diósgyőrt erősítő, akkoriban sérülés miatt hiányzó Horváth Gábor (28) közreműködésével fizette le a három DVTK-játékost.

Sz. György a Blikk szerint 27 esztendős, a Ferencvárosban nevelkedett, megfordult Ausztriában is, később - 2004. november 20-án a Pápa ellen - a Bp. Honvédban játszotta egyetlen élvonalbeli meccsét, majd az NB II-es Balatonlelle és Hévíz csapataiban lehetett találkozni a nevével.