NB I

Az MLSZ pénzbírsággal sújtotta a Ferencvárost és az Újpestet

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén a szombati Ferencváros-Újpest mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt a Ferencvárost visszaesőként 200.000, az Újpestet pedig 100.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB keddi ülésén az alábbi határozatokat hozta:
NB I
Beliczky Gergő (Vasas) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
A Fegyelmi Bizottság az FTC-Újpest mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt az FTC-t, mint visszaesőt 200.000 Ft, az Újpestet 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
 
A FEB a Vasast 5.000.000 Ft összegű pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, amennyiben a Kaposvárral szemben fennálló, az eljárásban szereplő összegű tartozását a határozat jogerőre emelkedéséig nem fizeti meg.
 
A bizottság a 2011. október 12-én lejátszott Kecskemét - Paks Ligakupa-mérkőzésen történt, 7 labdarúgó levonulásának ügyében az alábbi határozatokat hozta:
- A Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. sportszervezettel szemben az eljárást megszüntetette
- A Kovács Gábor (a mérkőzés játékvezetője) ellen indított eljárást megszüntetette.
- Szivics Tomiszlav, a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. sportszervezet vezetőedzője szóbeli figyelmeztetésben részesült.
- Balogh Béla, Gyagya Attila Lehel, Mohl Dávid, Patvaros Zsolt, Cukic Vladan, Bertus Lajos, Hegedűs Ádám és Lencse László a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. sportszervezet labdarúgói írásbeli megrovásban részesültek.
 
A FEB a 2011. október 5-én lejátszott Siófok – PMFC Liga Kupa mérkőzés eredményének jogellenes befolyásolására irányuló kísérlet miatt Balogh Tamás (Barcsi SC) labdarúgó játékjogát és az ellene indult eljárást a büntető eljárás jogerős befejezéséig felfüggesztette. A FEB Törtei Tamást a fenti cselekménnyel kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2011. december 31-ig eltiltotta.
 
NB II
A FEB a II. osztályú U17-es bajnokságban elmaradt Sárvár - Badacsonytomaj mérkőzés 3 pontját 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Sárvár javára igazolja, a kötelezően szerepeltetett utánpótlás csapat első alkalommal történ ki nem állása miatt a Badacsonytomajt írásbeli figyelmeztetésben részesítette.
 
Galvao Leal Vinicius (DVSC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Puskás Csaba (Kiskundorozsma) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Ponczok Tamás (Vecsés) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Varga Zoltán (Szigetszentmiklós) 4 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Haman Sadjo (Szigetszentmiklós) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Papp Gábor (Budaörs) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Nyitrai Ádám (Győr) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Sallér Márk (Ajka) 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Bozsoki Imre (Sopron) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Ganczer Péter (Paks) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Czipper Zsolt technikai vezető (Vecsés) minden jellegű mérkőzésre vonatkozóan a sportszakmai tevékenységtől 2011. november 1-től december 31-ig szóló eltiltást, Lucsánszky Tamás vezetőedző (Budaörs) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.