Serie A

A Napoli simán "lent" tartotta az Udinesét, sűrű az olasz élmezőny

A Napoli 2-0-ra nyert a forduló előtt első helyezett Udinese ellen a Serie A kilencedik fordulójában, így a fekete-fehérek nem tudtak visszakapaszkodni a kedden nyerő Juventus elé a tabella élére. A Milan könnyedén győzte a Parmát, az Inter és a Lazio azonban csak egy-egy pontot szerzett, a Roma pedig kikapott Genovában.

Rögtön a meccs elején nyomást tudott gyakorolni a Napoli az Udinesére, és a 17. percben Hamsík egy szabadrúgás után be is talált Handanovic kapujába - lesről. Az első szabályos gólt így Lavezzi egy szép kapáslövésből szerezte a 20. percben, miután Cavani remekül húzta elé a levegőből a labdát a tizenhatoson belül. (1-0)

Az Udinese ezzel a második gólját kapta a szezonban, eddig csak szeptember 21-én, a Milan talált be a Zebracsikók ellen.

Cavanni, Lavezzi, Hamsik és a Napoli többi játékosa örül az Udinese ellen szerzett gólnak a Serie A-ban a San Paolo Stadionban 2011 októberében

A folytatásban is inkább a hazai együttes volt fölényben, de sok helyzet nem alakult ki. A félidő hajrájában veszélyeztetett néhányszor Asamoah a vendégektől, de gólt megint a Napoli szerzett. Egy tizenhatoshoz közeli szabadrúgást Inler kitett a bal oldalra Dzemailinek, ő középre ívelt, ott pedig Maggio lendületből érkezve fejelt a kapuba. (2-0)

A második félidőben átadták a területet a nápolyiak, ennek ellenére továbbra is ők voltak a veszélyesebbek, gyors kontráikból ugyanis pillanatok alatt Handanovic kapuja elé kerültek. Újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, mivel Lavezzi, Cavani és a csereként beállt Zuniga is pontatlan volt a tizenhatoson belül.

Így is győzött azonban a Napoli, amely így felzárkózott a közvetlen élmezőnybe, miközben az Udinese maradt a második helyen a Juventus mögött.

Szintén közelebb került az első helyhez a Milan, amely a Parmát győzte le könnyedén hazai pályán.

A piros-feketéknek Nocerino szerezte meg a vezetést, miután a 30. percben középről gólt lőtt Ibrahimovic bal oldalról jövő passzát követően. (1-0)

A középpályás két perccel később már a második gólját szerezte (2-0), és hiába tudott néhány helyzetet kialakítani a vendégcsapat, nem született újabb találat a szünetig. Sőt, a pihenő után is a címvédő növelte az előnyét, miután Ibrahimovic a 73. percben egyedül léphetett ki, és laposan be is lőtte a labdát a bal sarokba. (3-0)

Kicsivel később Giovinco az ötös bal sarkáról ugyan szépített (3-1), de a hajrában Nocerino Cassano beadására lendületből érkezve újra visszaállította a háromgólos különbséget, nem mellékesen pedig a harmadik gólját szerezte. (4-1)

Az Inter nem tudta megszerezni második győzelmét, mivel Wesley Sneijder gólját Denis kiegyenlítette Bergamóban, így a tavalyi ezüstérmes Atalanta elleni mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget.

Szintén 1-1-re végzett a Lazio hazai pályán a Catania ellen, a Roma pedig idegenben szenvedett 2-1-es vereséget a Genoától.

Serie A
9. forduló
Milan-Parma 4-1 (2-0)
gólszerzők: Nocerino (30., 32., 90+3.), Ibrahimovic (73.), illetve Giovinco (78.)
Atalanta-Inter 1-1 (1-1)
gólszerzők: Denis (44.), illetve Sneijder (32.)
Cesena-Cagliari 1-1 (1-1)
gólszerzők: Candevra (45. - büntetőből), illetve Nene (20. - büntetőből)
Chievo-Bologna 0-1 (0-0)
gólszerző: Acquafresca (53.)
Genoa-Roma 2-1 (1-0)
gólszerzők: Jankovic (38.), Kucka (89.), illetve Borini (82.)
Lazio-Catania 1-1 (1-0)
gólszerzők: Klose (17.), illetve Bergessio (63.)
Napoli-Udinese 2-0 (2-0)
gólszerzők: Lavezzi (20.), Maggio (44.)
Novara-Siena 1-1 (0-1)
gólszerzők: Gemiti (80.), illetve Calaio (17.)