Német Kupa

A Bayern hatot vágott az Ingolstadtnak, Hajnalék is magabiztosan nyertek

Az Ingolstadt és a FSV Frankfurt sem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani a Bayern München és a VfB Stuttgart ellen a Német Kupában.

Bayern-parádé volt - Fotó: AFP

A Bayern München-Ingolstadt találkozón a 13. percben Timoscsuk 22 méteres lövését védte szép mozdulattal Kirstein. Nem sokkal később Peterson két gólt is szerezhetett volna, előbb szöglet után fejelt a kapus kezébe, majd a gólvonalról rúgták ki a vendégek a kapuba tartó lövését. Alig-alig volt a labda a másodosztályú Ingolstadtnál, csak az volt a kérdés, mikor szerzi meg első gólját a bajor együttes. A 32. percben történt meg ez: Timoscsuk ívelt ki a jobb oldalra Müllerhez, aki befelé kezdett cselezni, majd ballal kapura lőtt, a labda pedig Pisot lábán megpattanva a kapuba jutott.

Kroos növelhette volna a Bayern előnyét még az első félidőben, de a Peteresen által lefejelt labdával nem találta el a kaput. A szünet után el is dőlt a találkozó: Luis Gustavo passzolt Alabához, aki egy csel után kapuba lőtt. Az 53. percben az addig összes helyzetét elpuskázó Petersen is betalált, ballal 10 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot. A 70. percben a 22 éves támadó duplázni tudta góljai számát, majd nem sokkal később Usami passzolt  Rafinhához, aki vissza akart gurítani, de Matip lábáról a kapuba vágódott a labda. A 90. percben még Usami is betalált Olic passza után, ezzel lett kiütéses 6-0-s Bayern-diadal a meccs vége.

 

A VfB Stuttgart-FSV Frankfurt összecsapáson Hajnal Tamás a kezdőcsapatban kapott helyet a hazai csapatban, amely már a 4. percben megszerezte a vezetést a 20 éves Hemlein góljával. A fiatal játékosnak ez volt az első találata a stuttgarti felnőttcsapatban. Továbbra is támadásban maradt a hazai együttes, a 38. percben meg is duplázták az előnyüket, amikor Traore lövése lepattant Gledsonról, de Cacau ismétlése már utat talált a hálóba. Hajnal Tamást a 76. percben lecserélte a VfB trénere, Bruno Labbadia. Itt sem maradt el a slusszpoén: A második játékrész hajrájában még Traoré is betalált, ezzel kialakult a 3-0-s végeredmény.

A Nürnberg-Aue találkozón is az első osztályú csapat tudott nyerni, míg az Eintracht Frankfurt-Kaiserslautern találkozón hosszabbítás van.

Német Kupa
2. forduló
Aue-Nürnberg 1-2
Bayern München-Ingolstadt 6-0
VfB Stuttgart-FSV Frankfurt 3-0