Serie A

Matri gólja ezúttal három pontot ért a Juventusnak

A hétvégén duplázó támadó ezúttal győztes gólt szerzett a Fiorentina ellen a Serie A 9. fordulójának kedd esti mérkőzésén.

A Juventus rengeteg helyzetet alakított ki - Fotó: AFP

A Serie A 9. fordulójában a tabella harmadik helyén álló Juventus a 10. helyezett Fiorentinához látogatott. Telt ház fogadta a csapatokat az új Juventus stadionban, ahol a hazaiaknál Del Piero és Quagliarella is csak a kispadon kapott helyet. A firenzei együttesben Szinisza Mihajlovics ezúttal úgy gondolta, hogy a válogatott Gilardinónak csak maga mellett ad helyet.

A 4. percben Pepe előtt adódott a Juventus első helyzete, de kiss kisodródva balról nem tudta ellőni a labdát Borucon mellett. Két percre rá Vidál lőtt 22 méterről, ismét a firenzei kapu védett. A 13. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor egy szöglet után Vidal lövését még védte, de Bonucci bevágta a kipattanót (1-0).

Továbbra is támadásban maradt a Juve: Vucsinics majd Matri is veszélyeztette a vendégek kapuját. A 28. percben ismét a Fiorentina portására volt szükség, amikor fejjel mentett a Juve-támadó elől. Az első félidő maradék részében már komoly helyzet nem akadt, továbbra is fölényben játszott a Juventus. A második félidőben Mihajlovics cserélt, behozta az addig padon jegelt Gilardinót, ezzel egyből hatásosabb lett a Fiorentina támadójátéka. Az 58. percben sikerült is egyenlíteniük: a becserélt olasz támadó lépett ki a jobb oldalon, középre gurított, majd Vargas lekészítését Jovetics bombázta a kapuba 18 méterről (1-1).

Nem sokáig örülhettek azonban a violák, hét percre rá ugyanis jött a válasz. Pepe estében gurított be a védők szorításában középre, ahol Matri a bal alsó sarokba lőtt (2-1). A 68. percben a hétvégi dupla után ismét két gólt szerezhetett volna az imént eredményes csatár, lövését azonban Borus tolta kapu fölé. A Fiorentina mintha elvesztette volna a motivációját vagy erejét a Juventus második gólja után, nem is volt esélyük arra, hogy egyenlítsenek. A torinói csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és ezzel átvette a vezetést a tabellán.

Serie A
9. forduló
Juventus-Fiorentina 2-1
Juve: Storari - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Vidal (Pazienza), Marchisio, Pirlo - Pepe (De Ceglie 86.), Vucsinics (Estigarribia 78.), Matri
Fio: Boruc - De Silverstri, Gamberini, Natali, Pasqual - Munari, Behrami, Hardzsa (Silva 84.) - Cerci (Gilardino 46.), Jovetics, Vargas (Ljajics 71.). Vezetőedző: Szinisza Mihajlovics
Gólszerző: Bonucci (13.), Matri (65.), ill. Gilardino (58.)