Tereptriatlon

Lance Armstrong bukott, Poór Brigitta 11. lett az XTerra-vb-n

  • VNA

Veszélyes vállalkozásba kezdett a hétszeres Tour de France győztes Lance Armstrong, aki az extrém tereptriatlon világbajnokságon bukott, igaz rövid eszméletvesztése ellenére is célba ért.

A hétszeres Tour de France győztes kerékpáros, Lance Armstrong az elmúlt hétvégén Hawaii szigetén az extrém tereptriatlon világbajnokságon (XTerra-vb) szerepelt, ahol egy kisebb baleset következtében verseny közben az eszméletét veszítette. A negyven esztendős versenyzőnek az irtózatos hőséggel (30 fok) is meg kellett küzdenie menet közben, nem is beszélve a tengerben teljesített 1500 méteres úszás utáni 31 km-es hegyikerékpáros szakaszról, valamint a zárásként ezer méteres szintkülönbséget tartalmazó 11 km-es futásról.

Armstrong amúgy a terepkerékpározás során egy időre a vezetést is átvette, de a bukás alaposan visszavetette a mezőnyben, amely után néhány pillanatra az eszméletét is elveszítette, amelyről így emlékezik: „Még sohasem estem ennyire keményen a fejemre. Ott álltam a pálya szélén és néhány pillanatra csak arra próbáltam meg emlékezni, hogy mi a nevem.” Armstrong végül magához tért és a 23. helyen (2:36,59-es idővel) be is fejezte a versenyt, majd Twitter oldalán is megemlékezett a furcsa történésekről: „Nem tudom, hogy mikor fordult velem elő utoljára, hogy egy eséstől a bukósisakom elrepedjen.”

Lance Armstrong a tereptriatlonban is a legjobbak közé tartozik
Az amerikai kerekest amúgy a triatlonban olimpiai bajnok német Jan Frodeno is megelőzte (2:33,20 - 12. hely), de a versenyt egy osztrák fiatalember, Michael Weiss nyerte meg, aki 2:27,33-as idővel ért be elsőként a célba. A hölgyek között egyébként egy magyar induló is volt a roppant erős mezőnyben, a hazai hegyikerékpáros sorozatokban dobogós helyezésekkel büszkélkedő Poór Brigitta a 11. helyen végzett a győztes skót Lesley Paterson mögött.