Forma-1

Évi félmilliárdért száguldozhatnak Vettelék a köztévén

A Médiatanács döntése nyomán a Magyar Nagydíj alighanem helyet kap a társadalom számára kiemelt jelentőségű sportesemények körében.

Vetteléket az MTV-n nézhetjük - Fotó: AFP

Ahogy arról beszámoltunk, jövőre már nem az RTL Klub közvetíti itthon a Forma-1-es futamokat - a közszolgálati M1-re kerülhet a sportág.

„Nincs aláírt szerződés, de zajlanak a tárgyalások az ügyben” - mondta a nol.hu-nak Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: a Médiatanács döntése nyomán a Magyar Nagydíj alighanem helyet kap a társadalom számára kiemelt jelentőségű sportesemények körében, amelyeket a lakosság nyolcvan százaléka számára kell elérhetővé tenni.

A Forma–1-es viadalokat az idén közvetítő RTL Klub azért mond le a sorozatról, mert hiába nézik sokan a versenyeket, a társaság - a szigorú előírások miatt - nem értékesíthet annyi reklámpercet, amennyi a profit termeléséhez kellene.

A lap úgy tudja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adatai szerint az RTL Klub 2007-ben 465 millió, 2008-ban 463 millió forintot fizetett a jogokért. Így az MTVA körülbelül évi félmilliárdot fizethet évadonként a Forma–1-ért.