Premier League

A rasszizmus elleni harcot nem nyertük meg - Jason Roberts

John Terry botránya után a Blackburn Rovers támadója szólalt meg a futballpályákon tapasztalható rasszizmus ellen.

Jason Roberts a Blackburnben

Az angol bajnokságban hétvégén meglepetésre az újonc QPR hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t. A találkozót követően a vendégek csapatkapitánya, John Terry egy videófelvétel alapján rasszista megjegyzéseket tett a Buzsáky Ákos csapattársára, Anton Ferdinandra. Az ügy nagy botrányt kavart Angliában, véleményét kifejtette a történtekről Jason Roberts, a Balckburn színesbőrű támadója is.

"A 14 éves karrierem alatt velem is többször előfordult ez, többször, mint ahányszor meg tudnám számolni. Az utóbbi időben kicsit visszaszorult ez, de a rasszizmus elleni harcot nem nyertük meg. Az embereknek továbbra is tanulniuk kell. Nagybátyám, Cyrille Regis az 1970-es, 80-as években játszott, neki gusztustalan dolgokat mondtak akkor. Azt hiszem, ebben az időben és korban változtatnunk kell ezen, ez nem elfogadható" - jelentette ki a 33 éves játékos.

Roberts megjegyezte: az embereknek nagyon elegük van ezekből a reakciókból, és reméli, hogy a közelgő Európa-bajnokságon nem kell ilyen megnyilvánulásokkal találkozni.