Serie A előzetes

A Juventus a veretlenségre, a Fiorentina az első idegenbeli gólra hajt

Egy mérkőzést rendeznek a Serie A kilencedik fordulójában kedden este, amelyen a harmadik helyen álló, még veretlen Juventus a tizedik, idegenben még egyszer sem nyerő, sőt, gólt sem szerző Fiorentinát fogadja.

A torinóiak megőriznék veretlenségüket a firenzeiek ellen

Juventus-Fiorentina
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Juventus hét lejátszott forduló után még veretlen, de azért nem áll a szintén veretlen Udinese mellett a tabella élén, mert több döntetlent játszott, mint ahányszor nyerni tudott. Szombaton a Genoát sem tudta legyőzni hazai pályán, többek között azért, mert a szezonban először két gólt kapott egy mérkőzésen. Ebben lehetett szerepe annak, hogy a kapuból Buffon, a középpályáról a sok labdát szerző Vidal hiányzott sérülés miatt, és meglepő lenne, ha bármelyikük játszana kedden este.

A Fiorentina eddigi két-két győzelem és vereség mellett háromszor ikszelt, de pontjai közül csak kettőt gyűjtött idegenben. Ráadásul mindkettőt egy-egy 0-0-s döntetlennel, igaz az egyiket a tavalyi bronzérmes Napoli otthonában érte el. Nem csak ezen a két idegenbeli meccsen maradtak azonban góltalanok a Violák, hanem harmadik találkozójukon, Udinében sem találtak a kapuba. Ezen a gólínségen segíthet Alberto Gilardino, aki visszatérhet térdsérüléséből, amit egy kemény ütközés után épp az említett Udinese elleni meccsen szedett össze. Hiányozni fog azonban a vendégektől Cassani és Kröldrup, de leginkább az eltiltott Montolivo.