NFL

A Jacksonville szó szerint szétrúgta a Baltimore-t - videó

  • Pelbát Levente

A Jacksonville Jaguars rúgója, Josh Scobee egymaga belőtt négy mezőnygóljával felelt csapata összes megszerzett pontjáért, így a halovány hajnali Monday Night Footballon, keddre virradóra 12-9-re legyőzték az eddig remekül szereplő Baltimore Ravenst. A találkozó inkább a védelmek csillogásáról szólt.

Nick Harris gratulál Josh Scobee-nek a Monday Night Football Jacksonville Jaguars-Baltimore Ravens (12-9) összecsapásán az NFL-ben.
Jack Del Rio vezetőedző széke újra biztonságba került, miután véget ért a Jaguars ötmeccses vereségsorozata, ezzel 2-5-re módosult gyenge mutatójuk. A védelem makulátlanul működött, a harmadik negyed közepéig egyetlen first downt sem engedtek Joe Flaccoéknak. Daryl Smith, szélső linebacker kimagasló teljesítményt mutatott hat szereléssel, egy sackkel és egy kikényszerített labdavesztéssel. Rashean Mathis és Derek Cox corneckbackek pedig levették a pályáról a Ravens elkapóit, köztük a fantasztikus Anquan Boldint.

A futójáték egyik oldalon sem hozott magas mutatókat. A Jaguárok Maurice Jones-Drewja háromszor is kiejtette a labdát, de szerencséjére csak egyszer kaparintották meg a Hollók. Jones-Drew 105 yardot hozott össze harminc próbálkozásból. A másik oldalon Ray Rice mindössze 28 yardot tett meg, noha csupán nyolcszor nyújtotta oda neki a játékszert Flacco. Továbbá Rice 522 labdaérintés után most először okozott fumblet, ez a hosszú sorozat klubrekordnak számít.

A passzjátékra nem is érdemes sok időt fecsérelni: az újonc jacksonville-i Blaine Gabbert kezét húszszor hagyta el a tojáslabda, amiből csak kilenc talált gazdát, 93 yardért. A Baltimore irányítója, Flacco 137 yarddal és 1 Boldinnak, a játékidő utolsó 2 percében adott TD-passzal fejezte be a kínlódást.

Annál inkább be kell számonunk Josh Scobee rúgófenoménról, aki minden negyedben betalált, ezek között szerepelt egy 54 és egy 51 yardos fieldgoal is. A 29 éves játékos az erő és a pontosság példáját mutatta a játéknapon. Emellett három kirúgását nem is tudták visszahordani a Ravenek.

A Jaguars legközelebb a csoportrivális Houston Texanshoz látogat, míg a 4-2-re álló Ravens az Arizona Cardinalst fogadja.

NFL, 7. hét
Monday Night Football
Jacksonville Jaguars-Baltimore Ravens 12-9